nieuws

Debic en Beko presenteren tulbandconcept tijdens Najaarsdagen

De bakkerij

Debic en Beko Groothandel introduceren tijdens de Beko Najaarsdagen een vernieuwd concept rondom tulbanden. Tijdens het evenement op maandag 24 en dinsdag 25 september in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein tonen de grondstoffenleveranciers hoe de heerlijke luxe cakes met een opvallende vorm en diverse toevoegingen en afwerkingen het jaar rond kunnen worden ingezet.

Debic en Beko presenteren tulbandconcept tijdens Najaarsdagen
Foto: Debic

Het nieuwe concept is ontwikkeld op initiatief van Dré Eversteijn en Michel Schröder. Eversteijn is als patisserie-adviseur in dienst is bij FrieslandCampina, waarvan Debic onderdeel is, en Schröder als baktechnisch adviseur bij Beko Groothandel.

De twee stellen dat de tulband niet alleen rond Pasen en Kerstmis moet worden gemaakt, maar dat de luxe cakes door te variëren met grootte, vorm en smaak het gehele jaar in het bakkersassortiment passen.

Fraai vormgegeven brochure

Om dat te illustreren, hebben Debic en Beko Groothandel na enkele brainstormsessies de brochure ‘Tulbanden; Ontdek de veelzijdigheid van luxe cakes’ samengesteld. In de fraai vormgegeven brochure, die 24 pagina’s telt, gaan de twee stapsgewijs in op alle facetten van de tulband: cakebeslag, toevoeging, bakvormen, afwerking en presentatie. De brochure, die vanaf maandag 24 september kan worden gedownload via de website Debic.nl, wordt gecompleteerd door enkele recepten, waarmee de (banket)bakker meteen aan de slag kan gaan. De patisserie-adviseur en de baktechnisch adviseur zijn in hun recepturen namelijk uitgegaan van ingrediënten die in veel bakkerijen toch al voorhanden zijn.

Zien, ruiken, voelen en proeven

Tijdens de Beko Najaarsdagen bakken Eversteijn en Schröder op het Beko-plein doorlopend tulbanden. Bezoekers van het evenement in het NBC Congrescentrum kunnen de luxe cakes niet alleen zien, maar ook ruiken, voelen en proeven. Beko Groothandel zet in Nieuwegein naast de Beko Cakemix, vijf verschillende tulbandvormen voor luxe cakes van 70 tot 1100 gram, Souplesse-toppings van Royal Steensma en decoraties voor de afwerking en luxe verpakkingen voor de presentatie in de spotlights, terwijl FrieslandCampina/Debic de voor de tulbanden uitermate geschikte Debic Cake Gold Boter presenteert.

Speciale actie

Vanwege de presentatie van het tulbandconcept houden Debic en Beko Groothanddel tijdens de Beko Najaarsdagen een speciale actie. Bakkers die één zak Beko Cake Mix en één doos Debic Cake Boter kopen, ontvangen een waardebon van Beko ter waarde van €10.

Foto's

Reageer op dit artikel