nieuws

WP Haton opent Competence-Center in Panningen

De bakkerij 460

WP Haton, wereldwijde marktleider op het gebied van deegverwerking, heeft donderdag 7 juni de deuren geopend van zijn Competence-Center. Het is een innovatieve, dynamische ruimte waar alle disciplines, die de klant direct bedienen, zijn samengebracht. De eigenaar van de WP Bakery Group, Jürgen Horstmann, opende de ruimte samen met de kinderen van WP Haton-medewerkers.

WP Haton opent Competence-Center in Panningen
Foto: WP Haton

Industriële bakkerijen van over de hele wereld worden vanuit de nieuwe ruimte in Panningen ondersteund om hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Verkoop, service, projectmanagement en marketing hebben in de ruimte plaatsgenomen die op 7 juni feestelijk werd geopend door de eigenaar van de WP Bakery Group, JürgenHorstmann.

Optimale samenwerking

De algemeen directeur van WP Haton, Henk Snellink, opende het event met een uitleg omtrent het gerealiseerde concept en de weg ernaartoe. Henk Snellink: ‘Over alles is nagedacht in de nieuwe ruimte waar transparantie wordt gecombineerd met een industriële touch en een vleug trotse historie. Naast de aantrekkelijke, maar ook ontspannen werkplek, vindt men er hightech spreekkamers, een indoor patio en een toren met meerdere verdiepingen. In de ruimte werken de disciplines samen die het dichtst bij de klant staan: verkoop, service, projectmanagement en marketing. Dit verbindt de mensen intern en zorgt voor een optimale samenwerking extern, bij de klant.’

Metaalbewerkingsbedrijf

WP Haton begon in 1949 als metaalbewerkingsbedrijf werkzaam voor diverse branches in de Benelux. Een kleine 20 jaar geleden, met de komst van Henk Snellink, werd het roer omgegooid. Er werd focus gelegd op deegverwerkingsmachines voor bakkerijen over de hele wereld. Een keuze die WP Haton op dit moment tot één van de marktleiders heeft gemaakt. Snellink: ‘ We ontwikkelen en leveren nog steeds machines, maar denken niet in staal. Wat wil de klant? Hoe kunnen we deze optimaal bedienen om zijn business te laten groeien? Daar draait het om bij WP Haton. Dat antwoord vind je in proactief denken, ontzorgen, groeimogelijkheden zien en deze samen met de klant initiëren. De nieuwe ruimte draagt hier optimaal aan bij. Alle disciplines die in contact staan met de klant en zijn markt hebben we hier samengebracht. Dit zorgt voor een optimaal rendement naar en voor onze klanten.’

WP Haton 4.0

Naast het Competence-Center ontwikkelt WP Haton momenteel de ruimte WP Haton 4.0. Een ruimte waarin research & development centraal staat. Het kloppende innovatiehart van WP Haton werkt hier de nieuwste ontwikkelingen uit om een unieke meerwaarde te creëren voor haar klanten: van hightech machines tot virtual reality.

Foto's

Reageer op dit artikel