nieuws

Bakker Braas breidt flink uit in Obdam

De bakkerij 2445

Brood- en banketbakker Braas in Obdam gaat fors uitbreiden. Het bedrijf heeft een bedrijventerrein aangekocht dat ruim 1,5 keer zo groot is als de huidige locatie in Obdam.

Bakker Braas breidt flink uit in Obdam

Het gaat om een bedrijventerrein van 31.000 vierkante meter. De aankoop is bedoeld voor de bouw van een tweede bakkerij van het bedrijf. De grond ligt vlak bij de huidige bakkerij, met een oppervlakte van 19.000 vierkante meter van het familiebedrijf. Dat meldt Distrifood.

Afbakbrood

Op de nieuwe locatie kunnen zes productielijnen voor de productie van afbakbrood gerealiseerd worden in twee bouwfasen. In de eerste bouwfase wordt 10.000 vierkante meter bakkerij gerealiseerd voor een moderne desem-keuken en drie lijnen voor speciale afbakbroodjes. De nieuwe productielijnen leveren 40-60 extra arbeidsplaatsen op, aldus het bedrijf.

Aldi

Braas is een belangrijke broodleverancier van Aldi in Nederland. Maar de uitbreidingsplannen staan los van het feit dat alle nieuwe en verbouwde Aldi-winkels in Nederland afbakbroodjes verkopen, zegt een woordvoerder. ‘Dit is geen klantspecifieke uitbreiding.’

Reageer op dit artikel