nieuws

Appeltaart met een verhaal

De bakkerij 989

De appeltaart van bakker Kees Grutter legt een mooie reis af voordat het in de winkel komt te liggen.

Appeltaart met een verhaal
De appeltaart van Kees Grutter

Kees Grutter haalt zelf de appels op in de Beemster bij fruitteler Eerlijk & Heerlijk. De bakker van Waterlands brengt de appels nog dezelfde dag bij Stichting Philadelphia in het Weeshuis in Monnickendam, waar ze met liefde geschild en in stukjes gesneden worden door de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zonder toevoegingen

Zodra de appeltjes geschild en gesneden zijn, brengt hij ze naar zijn bakkerij in Monnickendam. Hier worden de appels door zijn bakkers verwerkt in de appeltaart. Door de kwaliteit van de appels én de snelle verwerking kunnen de appels puur natuur, zonder toevoegingen tegen verkleuring, aan de appeltaart worden toegevoegd.

Over Kees Gutter

Kees Gutter is al 58 jaar dè Waterlandse bakker met 7 vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam en meerdere verkooppunten in groot Waterland. Brood en banket kan ook besteld worden in de webwinkel.

Reageer op dit artikel