nieuws

Officieel gebakje voor culturele hoofdstad Leeuwarden ontwikkeld

De bakkerij 1247

Officieel gebakje voor culturele hoofdstad Leeuwarden ontwikkeld

Vier noordelijke leveranciers van bakkerijgrondstoffen hebben gezamenlijk een gebakje ontwikkeld ter gelegenheid van het feit dat Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is.

Het initiatief komt van Smilde Bakery, Royal Steensma, Dobla en Beko Groothandel. Het gebakje – een zogeheten tartelette – heeft de naam Culturele Hoofdstad LF 2018 gekregen. Het bevat typische, in Friesland populaire smaken als anijs, sinaasappel, amandelspijs en een heerlijk bros koekje.

De tartelette is ontwikkeld onder auspiciën van de organisatie van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa, LF 2018 – en mag daarom het schildje met het logo van het evenement dragen.

Cultureel erfgoed van Friesland

De reden dat de vier bakkerijfirma’s het gebakje hebben ontwikkeld, is dat Friese bakkers ook behoren tot het culturele erfgoed van Friesland. In de tartelette komt dat tot uiting: vakmanschap en ambacht zijn erin gebundeld. De betrokken toeleveranciers zijn allemaal gevestigd in het Noorden en willen Friese bakkers helpen hun bedrijf (nóg meer) succesvol te maken en te houden.

Uitdaging voor bakkers om de tartelette te verkopen

Ambachtelijke bakkers uit de provincie worden uitgedaagd de tartelette in aanloop en tijdens LF 2018 te maken en verkopen. De verwachting is dat er vele tienduizenden bezoekers zullen afkomen op alle culturele activiteiten die het hele jaar door worden georganiseerd in de regio. Bakkers kunnen via dit gebakje in spelen op en profiteren van alle aandacht die er zal zijn voor dit grootse, Europese evenement in Leeuwarden en Friesland.

Bakkers die het Culturele Hoofdstad LF 2018-gebakje willen maken, kunnen de benodigde grondstoffen betrekken bij Beko Groothandel, net als ondersteunend promotiemateriaal.

Reageer op dit artikel