nieuws

Klanten enthousiast over Huize van Wely bakwedstrijd

De bakkerij 102

Huize van Wely heeft een bakwedstrijd georganiseerd voor haar klanten. De finale vond 21 februari plaats. De bakliefhebbers zijn een ruime maand lang geënthousiasmeerd, via diverse marketingkanalen, om mee te doen aan deze eerste editie van Huize van Wely’s bakwedstrijd.

Klanten enthousiast over Huize van Wely bakwedstrijd
Foto's: Huize van Wely

Gedurende de inschrijfperiode van 16 januari t/m 14 februari 2017 kwamen er veel recepten inclusief foto’s van de inzendingen voorbij. Directeur Joost Rotteveel en Chef de Patisserie Robin Hoedjes wisten uit alle inschrijvingen vijf zeer diverse creaties te kiezen. Deze geselecteerde deelnemers mochten op dinsdag 21 februari tijdens de finale samen met de patissiers van Huize van Wely hun taarten zo perfect mogelijk maken. Alle vijf de deelneemsters waren bloedfanatiek en zeer gedreven in patisserie. Daarnaast was er ook tijd voor het uitwisselen van technieken en het verbeteren van elkaars kunsten.

Beoordeling

Winnares Shirene Chhabra met haar desserttaart

Winnares Shirene Chhabra met haar desserttaart

Na een uitgebreide proefsessie met alle deelneemsters én de toppatissiers van Huize van Wely ging de jury bestaande uit patissier en glacier Pascal Aprahamian, patissier Esther van Vliet, Chef de Patisserie Robin Hoedjes en directeur Joost Rotteveel in beraad om de top 3 bekend te maken. Bij de beoordeling werd gekeken naar het interieur, exterieur en de verkoopbaarheid van de desserttaart. Shirene Chhabra en haar desserttaart met een interieur van krokante pistache en amandel bodem, pistache financier biscuit, kersen compote, chocolade joconde biscuit, mascarpone vanille anglaise, donkere chocolade mousse en een blanke glacage werd tot winnares verkozen.

Op de tweede plaats eindigde Marina Masatovic met een prachtige rozentaart en Debbie Bodewes mocht met haar Grapefruit taartje de derde plaats pakken.

 

bakwedstrijd                      2

De uitnodiging van Huize van Wely voor de deelnemers

Reageer op dit artikel