nieuws

De ‘Nacht van Bakker Bart’ groot succes

De bakkerij 120

Het jubileumjaar van Bakker Bart is op zaterdag 11 maart feestelijk van start gegaan met de ‘Nacht van Bakker Bart’. Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum, openden zestien Bakker Bart winkels in het land tussen 5.00 uur en 7.00 uur hun deuren.

De ‘Nacht van Bakker Bart’ groot succes
Foto: Bakker Bart

Klanten kregen zo de mogelijkheid om tijdens de ‘Nacht van Bakker Bart ’een kijkje te nemen achter de schermen van de bakkerij. Al ruim voor 5.00 uur waren er geïnteresseerden te vinden voor de deuren van de Bakker Bart winkels. De vestigingen in Best, Dronten, Eibergen, Klazienaveen en Meppel waren met meer dan vijftig bezoekers in de nachtelijke uren het meest succesvol.

Marcel Herfkens in Nijmegen

Bakker Marcel Herfkens in Nijmegen aan de Broerstraat liet zien wat er allemaal komt kijken bij het bakken van vers brood. Na een warm onthaal met verse koffie, vertelde hij honderduit over het bakproces en gaf antwoord op alle vragen die bij de klanten leefden. Eén van die vragen was hoe lang het duurt voordat het brood op het schap ligt. Daar bleek nog aardig wat werk aan vooraf te gaan, zo legde Herfkens uit. Het deeg voor het brood van Bakker Bart wordt door het moederbedrijf in Beuningen volgens speciaal receptuur aan de winkels geleverd. Daarna vindt in de bakkerij het volledige bakproces van rijzen, bakken en decoreren plaats met als resultaat lekker vers brood.

De bakker uit Nijmegen twijfelde geen moment om deel te nemen aan dit evenement: ‘Wij krijgen regelmatig het verzoek van klanten of ze even achter mogen kijken in de bakkerij. Ik ben trots op mijn winkel, onze producten en op mijn vak. De liefde voor mijn vak deel ik graag met mijn klanten’, aldus Marcel Herfkens.

Na de rondleiding kregen alle bezoekers nog een ontbijtje en een goodiebag vol bakkersproducten.

Reageer op dit artikel