nieuws

Nieuw ‘Dough’-concept Danvo: de hele dag door vers brood

De bakkerij 116

Danvo Bakeries uit Riel bij Tilburg biedt  ambachtelijke bakkerijen en supermarkten met een nieuw concept de mogelijkheid om gedurende de hele dag vers brood te bakken en het aanbod aan te passen aan drukte en behoefte. Dat doet Danvo door diepgevroren deegstukken te leveren in verschillende soorten en gewichten, die vervolgens in de winkel worden voorbereid en gebakken.

Nieuw ‘Dough’-concept Danvo: de hele dag door vers brood
Supermarkt Plus in Bergschenhoek heeft de hele dag door vers brood dankzij het 'Dough'-concept van Danvo. Foto: Danvo

‘Het deegconcept is uitermate geschikt voor  ambachtelijke bakkerijen en supermarkten’, stelt Danvo over het ‘Dough’-concept waarmee supermarkt Plus in Bergschenhoek de primeur heeft. ‘Men haalt een deegplak uit de koeling, bewerkt deze en laat het deeg rusten tot kamertemperatuur. Het deeg gaat de oven in en met een half uur heeft de winkel weer vers brood. Deze manier van werken scheelt veel derving, want de eenmaal ontdooide degen zijn nog 72 uur te verwerken. Dat heeft als voordeel dat, op momenten waarop de drukte wat tegenvalt, de degen bewaard kunnen worden voor de volgende dag.’

Inspelen op gebruiksmomenten

Een groot voordeel van het concept is dat er heel gemakkelijk ingespeeld kan worden op verschillende gebruiksmomenten. In de ochtend de focus op het koffiemoment, in de middag gericht op de lunch en in de avond kan de focus op het diner, bijvoorbeeld met een focaccia met mozzarella, tomaat en basilicum. Danvo: ‘Beleving, reuring op de werkvloer, vers brood en persoonlijke touch. Het komt allemaal terug in dit concept.’

Breed scala

De deegstukken worden door Danvo diepgevroren geleverd met een houdbaarheidstermijn van minimaal acht maanden. Dat gebeurt in verschillende soorten en gewichten, waarmee uiteindelijk een breed scala aan brood kan worden gemaakt. Het assortiment deeg bestaat uit een wit deeg voor bijvoorbeeld ciabatta’s en diverse snacks, een briochedeeg waarmee onder meer koffiebroodjes kunnen worden gemaakt, een meergranendeeg voor de voedzamere broodsoorten en tenslotte een heel donker deeg voor extra stevig brood. Elk van deze deegsoorten is verkrijgbaar in de gewichtsklassen 1,4 kg en 2,8 kg.

Consumentenverpakking

Behalve de grote deegstukken is het kant-en-klare deeg ook leverbaar in ‘Dough-It’-consumentenverpakkingen met daarin twee plakjes van 350 gram, zodat klanten hetzelfde brood dat ze in de winkel kopen, ook een keer thuis kunnen bakken. ‘Leuk voor bijvoorbeeld de feestdagen, thuisbakkers, regenachtige zondagen of om samen met je kinderen creatief aan de slag te gaan, aldus de producent.

Reageer op dit artikel