nieuws

Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker

De bakkerij 72

Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker
Foto: Bakeplus

Een week lang staat de ambachtelijke bakker in Limburg en Zuid-Oost Brabant centraal. Op 8 oktober start de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker.

Zoals gebruikelijk zal ook dit jaar weer de verkiezing van de lekkerste vlaai plaatsvinden. Dit jaar worden de kersen- en rijstevlaai gekeurd. Nieuw is de mogelijkheid voor banketbakkers om een luxe vlaai naar keuze in te zenden en bakkers krijgen de mogelijkheid om mee te doen aan de verkiezing van het beste bruine brood.

Keuring

De keuring zal plaatsvinden op dinsdag 11 oktober en de prijsuitreiking op woensdag 12 oktober. Theaterhotel de Oranjerie in Roermond is net als de afgelopen jaren de locatie. Bakkers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de vlaaienkeuring, de broodkeuring of beide wedstrijden.

Speciale verkoopproducten

Speciaal voor de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker hebben Debic en Sonneveld twee producten ontwikkeld die exclusief bij deelnemers aan de week te koop zijn. Door Debic is een variant op de klassieke Limburgse vlaai ontwikkeld: een kersenvlaai met gele room en amandelspijs.
Sonneveld: Bakkers Mooiste zoet & Hartig zijn twee producten die onder het segment ‘luxe broodsoorten’ thuis horen.

Bake-off voor leerling bakkers

Dit jaar krijgen leerling bakkers de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. De beste leerlingen van de deelnemende scholen zullen tijdens een ware Bake-off tegen elkaar strijden om de titel ‘Grootste bakkerstalent 2016’.

Promotiepakket

Speciaal voor de deelnemende bakkers is er een promotiepakket ontwikkeld. Hierin zitten diverse communicatiematerialen zoals posters, folder voor klanten en receptkaarten met productideeën van Sonneveld, FrieslandCampina en Bakeplus.

Aanmelden

Interesse in deelname of vragen? Vul dan het contactformulier in via de website www.vlaaikeuring.nl en wij nemen contact met u op.

Reageer op dit artikel