nieuws

Van Sallandse akker direct naar de bakker

De bakkerij 45

Bakker Jorink uit Raalte werkt met grondstoffen uit de directie omgeving. Hiermee wil het bedrijf de leefbaarheid binnen eigen streek behouden.

Van Sallandse akker direct naar de bakker
Jorink gebruikt de verse asperges van De Weerd uit Raalte. Foto: Jorink de Echte Bakker

‘Wat van dichtbij komt is lekker, vertrouwd en duurzaam’, aldus José Jorink wanneer gevraagd wordt naar de motivatie om juist binnen eigen regio op zoek te gaan naar grondstoffen voor de bakkerij. ‘We zijn ons al jaren bewust van onze verantwoordelijkheid als bakker om samen met regionale boeren en telers op te trekken. Hierdoor kunnen we de leefbaarheid binnen eigen streek behouden.’

Asperges
Jorink gebruikt de verse asperges van De Weerd uit Raalte voor de aspergequiche. Familie de Weerd begon in Raalte begin jaren ’80 met het telen van vollegrondsgroenten en doet dit met enorm veel passie. Asperges zijn van nature bijzonder gezond. Er is geen andere groente met zoveel vitamines en elementen en gelijktijdig zo weinig calorieën per eenheid. Op 28 en 29 mei a.s. organiseert De Weerd een asperge-event vol met activiteiten en proeverijen omtrent de asperge.

Wim Roescher
Kok Wim Roescher is fan van de asperge en werkt ook samen met de bakkers van Jorink om samen heerlijke specialiteiten te ontwikkelen. Roescher: ‘Het is mooi om met lokale ingrediënten lekkere gerechten te maken samen met andere enthousiaste ondernemers.’

Aardbeien
De verse aardbeien die Jorink in producten zoals de aardbeienslofjes verwerkt worden vers geteeld door Ernie van de Kolk uit Dalfsen. Patrick Jorink vertelt: ‘In de morgen geplukt, daarna direct vers op het gebak. Ik ben ook eens zelf mee gaan plukken om dit te ervaren. Heel mooi om ook de passie te zien tijdens de aardbeienteelt. Dat geeft ons nóg meer energie om grondstoffen uit eigen regio te betrekken.’

Jorink De Echte Bakker

Jorink is al sinds 1881 een vertrouwde naam in Raalte. Behalve de bekendheid via de broden en het banket kreeg Jorink ook naam toen in 1925 met de verkoop van ijs werd begonnen. Jorink is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde.

Reageer op dit artikel