nieuws

AB Mauri: ‘Peulkorn 50%-mix wegens succes minder makkelijk verkrijgbaar’

De bakkerij 92

AB Mauri: ‘Peulkorn 50%-mix wegens succes minder makkelijk verkrijgbaar’
AB Mauri

De vraag naar AB Mauri Peulkorn 50%-mix heeft alle verwachtingen overtroffen, waardoor deze nieuwe broodmix nu tijdelijk minder goed leverbaar is. ‘Bij de groothandels Bakeplus en Beko ligt mogelijk nog wat voorraad, maar daarna duurt het tot week 18 voordat Peulkorn weer volop leverbaar is’, aldus AB Mauri.

‘Op de Bakkersvak lieten we de ambachtelijke bakkers voor het eerst kennismaken met Peulkorn, een nieuw brood dat bereid is met peulvruchten. We wisten dat we met deze introductie inspeelden op dé voedingstrend van dit moment, maar niet dat de verkoop zo hard zou gaan’, aldus verkoopleider Jan Schoester. Hij vindt het jammer dat Peulkorn minder goed leverbaar is in de komende weken.

Enthousiasme

Schoester: ‘Het enthousiasme onder de ambachtelijke bakkers is groot. Sommigen hebben hun etalage volledig ingericht met peulvruchten. Je hoort van hen terug dat klanten Peulkorn erg waarderen. Het gaat me daarom echt aan het hart dat we juist deze bakkers nu niet optimaal kunnen bedienen.’

Alle zeilen bijgezet

In de komende weken worden binnen AB Mauri alle zeilen bijgezet om de Peulkorn 50%-mix zo snel mogelijk weer op de schappen van de groothandels te krijgen.

Reageer op dit artikel