nieuws

Beko en Wartmann brengen messen uit voor de bakkerij

De bakkerij

Beko en Wartmann brengen messen uit voor de bakkerij
Korstmes 20cm. Foto: Beko Bakkerij Techniek

Beko Bakkerij Techniek en Wartmann hebben de handen ineen geslagen om een serie betaalbare messen uit te brengen met een aantal voor de bakkerij specifieke, weloverwogen, eigenschappen. Met als doel een exclusieve serie messen die bestaat uit lange broodmessen, korstmessen en veelzijdigheidsmessen.

Gebruik werd gemaakt van de ervaring van Wartmann met het produceren van messen en de product- en marktkennis van de bakkersbranche van Beko Bakkerij Techniek

Samenwerking

Beko Bakkerij Techniek en Wartmann spraken elkaar tijdens de Horecava in Amsterdam en constateerden dat er bij de ontwikkeling van messen nog beter naar de specifieke wensen van de bakkerij gekeken kon worden.

Centraal stond het broodmes en hiervoor werd de hulp ingeroepen van Het Nederlands Bakkerij Centrum. Deze leverden met groot enthousiasme de vaktechnische inbreng en boden actieve ondersteuning bij het testen van verschillende proefmodellen. Aspecten als handligging, duurzaamheid, staalsoort en snijperformance kwamen hierbij aan bod.

Productie

Na zes maanden van dagelijks werken met de definitieve prototypes werd de productie gestart. De eerste productie-exemplaren zijn al weer bij het Nederlands Bakkerij Centrum in gebruik – en nu ook voor de markt leverbaar. Alle messen uit de serie zijn geschikt voor de professionele bakker en voor intensief thuisgebruik.

Assortiment

Het assortiment is per direct leverbaar en bestaat uit zes messen: broodmes van 26cm en 30 cm, korstmes van 20cm en 28cm, fruitmes en schilmes. Kijk voor meer informatie op de website van Beko Bakkerij Techniek.

Reageer op dit artikel