nieuws

Bakkers krijgen tips en inspiratie tijdens Oliebollen Experience

De bakkerij

Op de Oliebollen Experience van Koopmans Meel en het NBC kwamen ruim tweehonderd bedrijven af. Op 29 en 30 september kregen zij in het Nederlands Bakkerij Centrum tips om de oliebol naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast was Paul Hovius van de AD Oliebollentest aanwezig om de bakkers op zijn test voor te bereiden.

Bakkers krijgen tips en inspiratie tijdens Oliebollen Experience
De bakkers stellen Henri Elders vragen over de NBC-keuring. Foto: Karin Stegeman

In zes stands kregen de bakkers informatie over oliebollen. Een belangrijke speelde de keuring van het NBC. Bakkers die willen weten hoe hun oliebollen ervoor staan, kunnen deze de komende tijd laten beoordelen door het NBC. Henri Elders is één van de keurmeesters. Tijdens de Oliebollen Experience informeerde hij de bakkers op welke punten de keurmeesters gaan beoordelen:

 

  • Vorm
  • Uitwendige kleur
  • Structuur
  • Eeteigenschappen
  • Smaak
  • Vulling
  • Vet

Meer weten over de Oliebollen Experience? Lees dan verder in het oktobernummer van Bakkerswereld die eind deze week verschijnt.

Reageer op dit artikel