nieuws

Bakkerij Swart maakt beste speculaascake van Noord-Holland

De bakkerij

De winnaar van de Horizonbokaal voor de beste speculaascake van Noord-Holland is bakkerij Swart uit Wervershoof. De tweede prijs is voor bakkerij Jan uit Zaandijk en de derde prijs voor bakkerij Richard Brakenhoff uit Assendelft.

Bakkerij Swart maakt beste speculaascake van Noord-Holland
(v.l.n.r) Bakkerij Swart, Bakkerij Jan, Bakkerij Richard Brakenhoff. Foto: ROC Horizon College

Voor de wedstrijd leverden vanuit heel Noord-Holland bakkerijen een speculaascake aan. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse branchedag voor bakkerijen die als leerbedrijf verbonden zijn aan het ROC Horizon College. De branchedag vond dinsdag 29 september plaats bij het Horizon College, locatie Heerhugowaard.

Alle cakes zijn tijdens de branchedag door een professionele jury gekeurd en beoordeeld, bestaande uit oud-leerling Robin Hoedjes, zeer succesvolle winnaar van vele prijzen, waaronder onlangs de Dutch Pastry en een vertegenwoordiger van Zeelandia, grondstofproducent en leverancier voor de bakkerij.

Steampunk

Ook leverden tien leerlingen van het ROC van Amsterdam en het ROC Horizon College de strijd om de beste fantasiecake. De leerling die de beste fantasiecake maakte, is Amber Poort uit Zwaag. Zij loopt stage bij banketbakkerij Van de Berg in Hoorn en volgt haar opleiding aan het ROC Horizon College. Zij ontving een VVV-bon ter waarde van honderd euro. Amber vertelt dat haar cake met de titel ‘Steampunk’ is geïnspireerd op het stoomtijdperk. De cake heeft een industrieel uiterlijk. ‘Mijn uitdaging zit in het steeds beter worden. Ik hoop net zo goed te worden als Robin Hoedjes.’

Bavarois en caramel

Naast de wedstrijden gaf Robin Hoedjes een demonstratie van het maken van speculaastaart, gemaakt van bavarois en caramel. Hij voorzag de bakkers van leuke ideeën en praktische tips. Vervolgens verzorgde Cor Molenaar, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit, een presentatie die vanuit de foodkant deskundig een beeld schetste over ontwikkelingen in de retail en het consumentengedrag.

 

Reageer op dit artikel