nieuws

Hans Som: ‘Nederlandse bakkers vaak te eenzijdig, te gespecialiseerd’

De bakkerij

Hans Som maakt zich zorgen over de kennis die de gemiddelde Nederlandse bakker heeft. Procesoperators die op een knop van een machine kunnen drukken, zijn er voldoende, is zijn visie. Dat zegt de broodbakker pur sang in Bakkerswereld nr. 9, die vrijdag 11 september verschijnt.

Hans Som: ‘Nederlandse bakkers vaak te eenzijdig, te gespecialiseerd’
Hans Som is één van de trainers. Foto: Bakkerswereld

Waar het volgens Hans Som aan schort, zij bakkers die kennis hebben van voeding en de bereiding ervan: warenkennis en vakkennis. ‘De leden van het nederlands Boulangerie Team (NBT) weten het ook niet. Vaak zijn Nederlandse bakkers te eenzijdig, te gespecialiseerd. Ik geef een voorbeeld: als je viennoiserie maakt en de vulling zakt in en je weet niet hoe je dat moet opvangen, wordt het niets’, aldus de coach van het NBT, dat zich onder zijn leiding anderhalve week geleden plaats voor het WK Boulangerie 2016. ‘Als je er een cakeje onderin legt, zakt het niet in. Maar dan moet je wel weten hoe je dat cakeje moet bakken.’

Complete interview

Lees het complete interview met Hans Som in Bakkerswereld nummer 9, die vrijdag 11 september verschijnt. In die editie staan ook enkele recepten van producten, waarmee het NBT hoge ogen gooide tijdens de Coupe Louis Lesaffre. Abonneren is mogelijk via de website.

Reageer op dit artikel