nieuws

22 nieuwe silo’s Bakkerij Holland Vriezenveen

De bakkerij

Bakkerij Holland gaat fors uitbreiden op haar perceel op bedrijventerrein Almeloseweg-Oost in Vriezenveen, meldt de Tubantia. Het bedrijf beschikt straks over 22 silo’s, terwijl op de eerder aangevraagde uitbreiding op de begane grond ook nog een tweede verdieping wordt geplaatst.

22 nieuwe silo’s Bakkerij Holland Vriezenveen
Bakkerij Holland

Die tweede verdieping gaat tot een hoogte van maximaal twintig meter. Het betreft een oppervlakte van circa 3375 vierkante meter. De uitbreiding op de begane grond voor de bakkerij is nog vele malen groter: 42.670 vierkante meter.

Toestemming

Voor de aanleg van de nieuwe silo’s is in 2014 toestemming verleend, al was destijds sprake van 21 silo’s en geen 22. Die extra silo mag nu toch worden gebouwd omdat het college daarvoor een zogeheten omgevingsvergunning wil verlenen. De omgevingsvergunning komt eerst nog ter inzage te liggen.

Trots

‘We zijn trots op dit bedrijf’, zegt economiewethouder Bert Oudendijk tegen de Tubantia. ‘Want de uitbreiding brengt bijvoorbeeld de nodige werkgelegenheid met zich mee. Ik weet niet hoeveel banen extra het bij Bakkerij Holland oplevert, maar ik denk ook aan de bouw. De nieuwe bedrijfspanden en de silo’s moeten immers eerst nog worden gebouwd.’

Lees ook eerder verschenen artikelen over Bakkerij Holland:

Bestemmingsplan Bakkerij Holland stuit op weerstand

College ‘niet handig’ omgegaan met plannen Bakkerij Holland

 

Reageer op dit artikel