nieuws

BoulangerieTeam in spanning voor uitslag Coupe Louis Lesaffre 2015

De bakkerij

Voor de leden en de begeleiding van het BoulangerieTeam en iedereen die met deze vakkanjers meeleeft, is een spannend etmaal aangebroken. De Nederlandse delegatie kwam vandaag in actie tijdens de Coupe Louis Lesaffre 2015. Morgen wordt de uitslag van deze voorronde van het WK Boulangerie bekendgemaakt.

BoulangerieTeam in spanning voor uitslag Coupe Louis Lesaffre 2015
Het succesvolle Nederlands: coach Hans Som, Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand, Rianne Kuijntjes en Niek van Waarde (v.l.n.r.). Foto: BoulangerieTeam

Het BoulangerieTeam neemt deze week deel aan de Coupe Louis Lesaffre. Deze wedstrijd, die geldt als voorronde voor het WK Boulangerie, vindt plaats bij Lesaffre International in het Noord-Franse Lille. Het Nederlands team, bestaande uit Peter Bienefelt (Brood), Hiljo Hillebrand (Viennoiserie) en Niek van Waarde (Showstuk), kwam vandaag (donderdag 27 augustus) in actie. Nederland neemt het op tegen België, Spanje, Frankrijk, Hongarije, Italië, Israël, Polen, Rusland, Servië en Zweden. De drie beste landen kwalificeren zich voor het WK Boulangerie dat volgend jaar wordt gehouden tijdens de Europain in Parijs.

Binnen de tijd

‘Yes! Ze hebben het geflikt! Binnen de tijd klaar. Klasse Hiljo, Peter en Niek’, liet het BoulangerieTeam via Twitter weten. Via dat social medium deelde het team foto’s van de strijd (zie ook onderaan dit bericht). Vijf minuten voordat de tijd voor de Nederlandse vakkanjers verstreek, meldde het BoulangerieTeam dat de jury binnenkwam. De juryleden bespreken en beoordelen de Nederlandse producten vanmiddag, waarna zij morgen de uitslag bekendmaken. Bakkerswereld volgt de bekendmaking daarvan op de voet.

Talentenwedstrijd

Naast de seniorenwedstrijd is er ook een (demonstratie)wedstrijd voor jonge talenten van de eerder genoemde landen. Deze wedstrijd vond eveneens vandaag (donderdag 27 augustus) plaats. Namens Nederland nam Rianne Kuijntjes deel. Zij maakt diverse lekkernijen voor kinderen van 6 tot 10 jaar die een verjaardag vieren. De producten worden gekeurd door een vakjury en kinderen van 6 tot 10 jaar. ‘En ook Rianne is klaar. Mooie producten!’, meldde de Nederlandse delegatie op Twitter.

Meer informatie over het BoulangerieTeam, de wedstrijden en zijn leden is te vinden op Boulangerieteam.nl, Facebook en Twitter.

Reageer op dit artikel