fotoreportage

Fotorepo: Open Huis Hebaco

De bakkerij 463

Hebaco Bakovenbouw NV bestaat dit jaar 65 jaar. Om dat te vieren hield de ovenbouwer uit Nijverdal open huis op 4 en 5 september. Bakkerswereld was hierbij, bekijk hieronder een impressie van de open dag.

Fotorepo: Open Huis Hebaco
Foto's: Dick Ruumpol

Hebaco is de enige Nederlandse fabrikant van wagenovens. 65 jaar geleden richtte Jan Hekman senior in Nijverdal het bedrijf Hebaco op, dat toen vooral gericht was op de regio. Van toeleverancier van oliebranders in Oost-Nederland ontwikkelde het bedrijf zich tot specialist op bakovengebied. Met name na de overname van het bedrijf door Jan Hekman in 1972 neemt de verkoop van gereviseerde bakovens een vlucht. Sinds de jaren 80 zijn ook veel nieuwe ovens verkocht.

Klaar voor de toekomst

Hebaco is in de loop der jaren bij de tijd gebleven. ‘Door het hele palet aan merken en soorten ovens dat het bedrijf verkoopt, en de uiteenlopende werkzaamheden, is Hebaco uitgegroeid tot één van de meest flexibele ovenspecialisten in de markt. Met de kennis en kunde uit de afgelopen 65 jaar zijn we klaar voor de toekomst’, aldus directeur (sinds 2012) Alie Dommerholt.

Op de open dag kwamen veel zakenrelaties en bakkers af.

Reageer op dit artikel