fotoreportage

Fotoreportage: Van Beckhoven opent Bij Robèrt

De bakkerij

Fotoreportage: Van Beckhoven opent Bij Robèrt
Foto: Jan Willem Schouten

Iedereen kan vanaf nu brood, gebak en andere bijzondere lekkernijen kopen bij de enige Meester Patissier en Meester Boulanger van Nederland: Robèrt van Beckhoven. Het bekende jurylid van het televisieprogramma Heel Holland Bakt heeft op woensdag 3 december aan de Almystraat 14 in Oisterwijk zijn nieuwe ambachtelijke bakkerij Bij Robèrt geopend. Fotograaf Jan Willem Schouten nam op de dag van de opening een kijkje.

In het monumentale pand in de oude Leerfabriek KVL in Oisterwijk, waar de bakkerij is gevestigd, draait alles om ambacht. Het brood wordt hier nog volgens oude traditie gebakken. Met tijd en aandacht als belangrijkste ingrediënten. In Bij Robèrt krijgen bezoekers letterlijk een kijkje in de ambachtelijke bakkerij van Robèrt van Beckhoven.

Alle aspecten

Op ruim 1000 vierkante meter krijgen alle aspecten van het bedrijf van Van Beckhoven hun plek. Een winkel voor de verkoop van huisgemaakte producten aan particulieren, een grote professionele workshopruimte en een patisserie- en broodbakkerij waar klanten via een volledig glazen wand zo naar binnen kijken. Met de opening van dit nieuwe bedrijf is Van Beckhoven niet langer onbereikbaar voor het publiek. Dat kan letterlijk komen proeven, kijken en ruiken hoe het lekkerste, ambachtelijk gemaakte brood wordt gebakken en hoe de mooiste en smaakvolste patisserie wordt vervaardigd.

Droom

Tien jaar geleden stopte Van Beckhoven met zijn toenmalige bakkerij in Oisterwijk om zich helemaal te richten op patisserie voor de zakelijke markt. Een goede keus, maar toch bleef de Meester Patissier en Meester Boulanger de winkel altijd missen. In het nieuwe pand kunnen alle activiteiten naast elkaar bestaan. Daarmee komt een droom uit. ‘Ik ben ongelofelijk trots op onze nieuwe winkel. Bezoekers zullen niet weten wat ze zien. De sfeer van de oude leerfabriek, de open bakkerijen, de inrichting, de ambachtelijke producten die we maken. Er gebeurt echt iets met je als je binnenkomt. Alles is puur en eerlijk, vanuit de basis gemaakt en bereid. Met ingrediënten die zo dicht mogelijk uit de buurt komen’, aldus Van Beckhoven.

Portiersloge

De winkel in de voormalige portiersloge van de voormalige leerfabriek is nu open voor publiek. De workshopruimte op de eerste etage van het hoofdgebouw wordt in maart 2015 in gebruik genomen. De openingstijden van de winkel zijn: dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur en zondag van 8.00 tot 13.00 uur. Op maandag is Bij Robèrt gesloten.

Voor meer informatie: Bijrobert.nl

Reageer op dit artikel