blog

Weer opgeladen? Doe mee met de landelijke actie

De bakkerij 219

Weer opgeladen? Doe mee met de landelijke actie

Waar mijn eerste vakantie met een eigen zaak nog bestond uit een week en maximaal 3 uur rijden, zag het er dit jaar wel wat anders uit. Ik ben ruim drieëenhalve week weg geweest bij de bakkerij en was lekker met het gezin op pad. Vakantie is altijd lekker, maar helemaal als je ook echt even weg kunt en de zaak letterlijk achter je kunt laten.


Arend Kisteman
Arend Kisteman is eigenaar van De Stadsbakker in Zwolle.

Als ondernemer koop je je eigen vrijheid en dat blijkt ook nu maar weer. De laatste jaren heb ik veel geïnvesteerd in het zelfstandiger werken van personeel en heb ik ook ervarener personeel in dienst genomen. Waar eerst nog iedereen een dag extra moest werken in de productie als er iemand op vakantie ging, was dat nu ook niet meer nodig. De overuren in de hand houden is nog niet altijd even makkelijk, maar we hebben deze zomer weer een mooie stap gezet.

Ondertussen vliegt de tijd voorbij. De eerste weken van augustus zitten er al op, dus dat betekent dat we ons langzaamaan weer gaan voorbereiden op december. Terwijl deze vakantieronde er nog niet op zit, denkt iedereen al weer na over de vakantieronde richting de herfst. Nog snel even opladen voor de drukke decembermaand.

In de vakanties heb je ook altijd weer even de tijd om na te denken over nieuwe dingen, zoals personeel, producten, acties en noem maar op. Met een groep bakkers hebben we dan ook niet helemaal stil gezeten, maar hebben we ons de laatste tijd beziggehouden met het bedenken van een landelijke actie. Dat heeft geresulteerd in de actie #appelrakker. In Bakkerswereld en online kun je er meer over lezen.

Hopelijk heeft iedereen de accu weer voldoende opgeladen om met z’n allen van deze actie iets moois te maken. De hashtag appelrakker moet trending topic worden. Een gebeurtenis waar nog lang over wordt gesproken. Doe je ook mee om de ambachtelijke bakker op 23 september nog beter op de kaart te zetten?

Reageer op dit artikel