blog

We mogen trots zijn

De bakkerij

We mogen trots zijn

Januari is begonnen. De teller staat weer op nul, de balans is opgemaakt en we beginnen weer opnieuw. De doelstellingen voor 2017 worden op papier gezet. Wat is ons doel qua omzet, is het realistisch en gaan we het halen? Maar ook doelstellingen qua personeel. Na 2 jaar al een vast contract, dus dat verandert de zaak nogal. En wat willen we daarnaast dit jaar gaan doen qua investeringen aan onze machines. Ervan uitgaande dat er niks kapot gaat.

Ik denk dat wij als bakkerij-ondernemers het meest allround zijn. We moeten enorm veel verstand van ons product hebben. Meestal zijn onze teams zo klein dat wij ook alle personeelszaken doen. Daarnaast hebben we een enorm goed investeringsklimaat.

Recent sprak ik een makelaar die er verschrikkelijk van baalde dat zijn printer na 5 jaar kapot was gegaan. Toch wel bijna het duurste onderdeel uit zijn bedrijf. Als ik hem daarom uitlach, wil het antwoord nog wel eens zijn: ja, maar jij hebt het een stuk makkelijker, want iedereen heeft elke dag brood nodig. Ik was inderdaad even vergeten dat heel Zwolle bij ons brood komt halen, aangezien wij de enige bakker zijn die dit aanbieden in deze stad.

Veel mensen hebben denk ik geen idee wat het inhoudt om een eigen bakkerij te hebben en te runnen. Het is ontzettend lastig om je op alle onderdelen 100 procent te kunnen focussen. Als ondernemer van een bakkerij mag je dan ook ontzettend trots zijn op wat je doet. Ik denk niet dat er veel ondernemers zijn die dat ons na kunnen doen.

2017 is begonnen en we gaan er weer met frisse moed tegenaan. Laten we vooral niet vergeten trots te zijn op wie we zijn en wat we doen.

Reageer op dit artikel