blog

Bedankt collega’s!

De bakkerij

Bedankt collega’s!

Het bijzondere van deze Koningsdag was dat we hem maar één keer konden doen. Geen mogelijkheid om volgend jaar iets aan te passen. Voordat het Koninklijk Huis weer Koningsdag in Zwolle gaat vieren, zullen we heel wat jaren verder zijn. Daarom heb ik van te voren op social media aan collega’s om ervaringen gevraagd. Ook nog even gebeld met een collega in Dordrecht waar het Koninklijk Huis vorig jaar is geweest.

Met alle afspraken die met de gemeente zijn gemaakt in mijn achterhoofd, beginnen we die dag al heel vroeg. Simpele bolletjes met ham of kaas smeren of andere snacks voorbereiden. Alles voor de snelle hap. Midden in de nacht komt TV-Oost al een kijkje nemen en in de ochtend meldt Radio 1 zich. Even knallen tot de koning komt, dan een paar uur niks en dan gas erop. Maar er kwam amper een klant, had dan niemand honger?

Om 9 uur belt mijn zus dat ze onmogelijk bij de winkel kan komen, ze mag niet door de hekken. Ik ren naar buiten en zie tot mijn stomme verbazing dat de oversteekplek door de politie is afgesloten. We zijn ingesloten en kunnen net zo goed sluiten. Ik zoek direct contact met de gemeente en vijf minuten later gaan de hekken aan de kant. De winkel loopt meteen vol en de verkoop komt op gang. Als de koning is gepasseerd mogen de dranghekken direct weg.

Zo enthousiast als ik was, stond ik al met het eerste hek in mijn handen om de politie even mee te helpen. Uiteraard waren deze hier totaal niet blij mee, maar afspraak is afspraak. De agent doet navraag en direct mogen alle dranghekken aan de kant. Hongerig van het wachten staat er nu geen rij meer voor de koning maar voor onze winkel.

De tips en adviezen van de collega’s hebben geholpen en we draaien die dag een recordomzet. Het is mooi om mee te maken dat we elkaar zo kunnen helpen.

Reageer op dit artikel