blog

Investeren is zorgvuldige afweging

De bakkerij 126

Investeren is zorgvuldige afweging

De bakkerij is volop in beweging. Dat is goed, want de ontwikkelingen in de samenleving volgen elkaar in rap tempo op. Als ondernemer is het zaak bij te blijven bij die ontwikkelingen, zonder de verbinding met eigen visie en kracht te verliezen.

Uiteindelijk moet je als ondernemer en team immers achter je keuzes kunnen staan, anders houd je het niet vol. In deze special zien we hier mooie voorbeelden van. Op de werkvloer speelt van alles, van het vervangen en vernieuwen van apparatuur tot complete herinrichtingen en nieuwe investeringen op ongeëvenaarde plekken. Zoals bij het Van der Valk Hotel Eindhoven, waar bakkerij Schellens uit Eindhoven een instore bakkerij is begonnen. ‘Om je als bakker te onderscheiden, moet je meer bieden dan alleen een kwalitatief product tegen een scherpe prijs’, vindt directielid Fabian Hendrix. Schellens wil dit concept verder uitrollen naar bijvoorbeeld zorginstellingen. Het is een vorm van blurring: grensverleggend ondernemen.

Investeren in nieuwe apparatuur of in het verbouwen van een winkel zijn afwegingen. Ook de keuze om de verbouwing even uit te stellen omdat het organisatorisch volgend jaar beter uitkomt. Als zo’n investering dan wel wordt gedaan, zoals Bakkerij Van der Kleij deed met een nieuwe deegtoevouwmachine, biedt dat ef ciency in de productie en rust op de werkvloer. Als keuzes zorgvuldig worden genomen, moeten ze aan het eind van de rit voordeel opleveren. In geld en in werkplezier.

Reageer op dit artikel