blog

Een zolder vol mislukte ideeën

De bakkerij

Een zolder vol mislukte ideeën

Afgelopen week zat ik met een aantal collega’s op zolder. Onze zolder is echt een rommelplek waar alle spullen naar toe gaan die we zelden of niet meer gebruiken. Een nieuwe collega keek om zich heen en vroeg wat alles eigenlijk was.

Honderd wegwerpbarbecues, het leek zo’n goed idee om vaderdagpakketjes te maken en dit te combineren met een barbecue, brood et cetera. Helaas maar twee van verkocht. Of de schaaltjes voor de broodjes met warm vlees, hier zouden we er op 5 mei wel een paar honderd van verkopen. We hebben er tien zelf opgegeten en van de rest van het vlees is gehakt gemaakt. Zo ging het nog wel even door.

Om een paar briljante ideeën te verzinnen, heb je ook heel veel mislukte ideeën nodig. Soms denk je dat iets echt een succes wordt en dan valt het vies tegen en soms verwacht je van iets bar weinig en dan loopt het totaal uit de hand. Het blijft leuk om constant nieuwe dingen te verzinnen en dit op verschillende manier in de markt te zetten.

Met Koningsdag in aantocht en de komst van de Koning naar Zwolle zijn er al weer aardig wat plannen de revue gepasseerd. Het leuke hiervan is dat je maar één kans krijgt en dat je het goed moet doen.
Er is al een product bedacht, het moet alleen nog even geoptimaliseerd worden. Het marketingplan staat klaar, alleen nog zorgen dat alle partijen alles goed afstemmen. Dan maar hopen dat mijn idee aanslaat en dat het uitpakt zoals ik van tevoren had gehoopt. Zo niet? Dan schuift het door naar de zolder vol van mislukte ideeën en proberen we binnenkort weer iets anders.

Reageer op dit artikel