blog

Kennis is macht, maar kennis delen is kracht

De bakkerij

Kennis is macht, maar kennis delen is kracht

Sometimes you win, sometimes you loose. De leden van het Nederlands BoulangerieTeam hebben ‘gebakken voor wat ze getraind hebben’, maar een plaats op het wereldbekerpodium ging aan de heren voorbij.

Strijdtoneel was de tweejaarlijkse bakkersbeurs Europain in de Franse hoofdstad Parijs. In de beursgebouwen van Parc des Expositions, een half uurtje buiten de stad, verzamelden zich begin deze maand zo’n 800 standhouders uit 26 landen.

Een kleine 80.000 bezoekers uit allerlei windstreken kwamen naar de stad van de liefde om te proeven, te leren en te ontmoeten. Patissiers en boulangers hebben tijdens de wedstrijden het beste van henzelf laten zien, maar Nederland was net een maatje te klein. Coach Hans Som kan het verlies goed relativeren en ziet ook de behaalde winst: We hebben hier weer van geleerd en die kennis nemen we mee.

Kennis is macht, maar kennis delen is kracht. Een tegeltjeswijsheid wellicht, maar zo waar. De wereld verandert snel en u als ondernemer zult zich moeten blijven verrijken met kennis. Mogelijkheden genoeg. Misschien is het zelfs lastig om tussen alle activiteiten die worden aangeboden, uw weg te vinden. Een bezoek aan een beurs kan daarbij wel behulpzaam zijn. Wellicht staat het al in uw agenda, maar op 6 en 7 maart wordt in het Autotron in Rosmalen de jaarlijkse Bakkersvak gehouden. De plek om elkaar te ontmoeten, inspiratie op te doen en te ontdekken wat de ontwikkelingen en trends zijn in de (banket-) bakkerswereld. En om u in te schrijven voor bijvoorbeeld het kennistraject Ambacht & Business. U kunt uiteraard ook langskomen op de stand van Bakkerswereld en daar uw kennis van de branche testen.

Ook brancheorganisatie NBOV is samen met enkele partners bezig met het opzetten van een soort wikipedia met theoretische vakkennis voor de bakkerij. Het doel is kennis halen en brengen. In een afscheidsinterview stipt scheidend NBOV-directeur Cor Havermans nog eens aan hoe belangrijk het is om over de juiste informatie te beschikken. Wie zich openstelt en bereid is om kennis te ontvangen en te delen, kan niet verliezen. Sometimes you can only win.

Reageer op dit artikel