blog

Gebroken stokbrood

De bakkerij

Gebroken stokbrood

Gezegd wordt dat bij een kennismaking binnen een paar seconden al ons eerste oordeel over iemand wordt gevormd. Er is nog geen woord gesproken, maar wij weten al wat we van iemand vinden. Achteraf kan het dan altijd nog mee- of tegenvallen.

Of dit met de etalage van je winkel net zo is, weet ik niet. Maar de afgelopen maanden is er ons wel iets opgevallen… Aan beide kanten van onze winkel staan twee hoge kasten met grote vakken erin. In de bovenste twee vakken kunnen we geen producten presenteren, aangezien ze te hoog zijn om er iets uit te pakken. Eerder maakte we hier altijd speciale broden voor van 3 kilo. Mooi insnijden of decoreren en daar lagen dan onze ‘eye-catchers’.

Op deze vorm van presentatie kregen we altijd wel wat reacties en als de broden na verloop van tijd uit elkaar vielen, maakte we weer nieuwe. Tot ik weer eens een foto zag langskomen van een Franse bakker die de achterdeuren van zijn auto had openstaan. In de auto zaten allemaal verschillen vakken met diverse soorten stokbroden.

Zo zijn we begonnen om elke dag onze overgebleven stokbroden op te sparen. Een keer doormidden breken en dan de vakken vullen. Inmiddels liggen bijna alle vakken vol, het zijn in totaal wel een paar honderd stokbroden. Het is een heel mooi gezicht, ook lijkt de winkel voller, én we hebben iets bijzonders.

Maar wat ik nooit had verwacht, is dat passanten ineens stoppen om naar binnen te kijken. Wie heeft er ooit zoveel stokbroden gezien? En zijn ze echt? Er worden foto’s gemaakt en mensen komen speciaal de winkel in om er vragen over te stellen. Zo is een dervingsproduct ineens een belangrijk onderdeel geworden van onze winkel.

Reageer op dit artikel