blog

Zien en gezien worden

De bakkerij

Zien en gezien worden

September is traditioneel de maand van de beurzen en de najaarsdagen. Bakkend Nederland komt elkaar op verschillende plekken tegen, als standhouder of als bezoeker. Het maakt niet uit waar je bent: op de IBA in München, Broodway in Kortrijk of de Beko Najaardagen in Nieuwegein, het uitgangspunt is duidelijk: zien en gezien worden. Want daar draait het allemaal om.

Standhouders willen graag hun laatste productinnovaties, de nieuwste machines en mooiste toonbanken laten zien aan bakkers, patissiers en ijsbereiders. Die willen op hun beurt weer worden gezien door klanten, én ze proberen trends en ontwikkelingen te volgen en waar mogelijk te implementeren in de eigen bedrijfsvoering.

Het is ook niet voor niets dat de deelnemers aan de nieuwe editie van Grip op je bakkerij onlangs hun training zijn begonnen met een inspiratietoer. Op de fi ets ging het – in de stromende regen – dwars door Amsterdam. Op het programma stonden onder meer een bezoek aan Patisserie Holtkamp en Patisserie Kuyt, maar ook de biologische supermarkt Marqt en droogvleesspecialist Ibericus werden bezocht. Allemaal ondernemingen die gezien mogen worden en waar je als (banket)bakker ideeën kunt opdoen.

Het is belangrijk om als ondernemer op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in uw vakgebied en daarbuiten. Dat weten ook de deelnemers aan het programma Ambacht & Business en de bakkers die op jacht zijn naar een ster. Met die sterren kunt u immers weer laten zien aan uw klanten dat u een topper bent. Zien en gezien worden. Daar draait het om. Misschien kon u niet op alle bijeenkomsten zijn en ook de redactie van Bakkerswereld moet keuzes maken, maar we hopen u met deze editie weer te inspireren en te informeren. Voor het laatste nieuws uit de branche kunt u terecht op onze site, waar sinds kort geen ‘hekjes’ meer voor staan. Waarom niet? Nou, gewoon. Omdat we gezien mogen worden.

Reageer op dit artikel