blog

Waar blijft mijn geld?!

De bakkerij

Waar blijft mijn geld?!

Een aantal jaren geleden zijn we begonnen met het stimuleren van het pinnen in de bakkerij. Niet alleen wij, maar heel Nederland, een klein bedrag pinnen mag of pinnen ja graag! Met daarnaast ook nog eens de betalingen via onze webshop komt het erop neer dat ongeveer 60 á 65 procent van onze betalingen digitaal plaatsvinden. Precies zoals we het graag willen, toch? Meer veiligheid voor ons en voor ons personeel, minder contant geld in huis.

De dag voor kerst is bij ons nagenoeg de dag met de hoogste omzet. Een deel van die omzet hebben wij direct in handen, maar een deel komt pas later binnen als het online is uitbetaald. Daar komt ook nog de webshop-omzet van dinsdagavond bij.

Dit jaar moeten wij daar maar liefst zes dagen op wachten. En daar komt ook de omzet van de zaterdag na kerst nog eens bij. Ook de betalingen van het derde kanaal zijn pas weer op maandag 29 december uitbetaald.

Nu kan ik dit vanwege de feestdagen allemaal nog wel enigszins begrijpen, maar als ik vervolgens betalingen dóe, worden deze wel allemaal meteen afgeschreven.

Het is dus voor banken wel mogelijk om af te schrijven, maar niet om de betalingen aan ons direct bij te schrijven.

In een tijdperk waarin alles digitaal gaat, waar er (naar mijn idee) bij de bank niemand meer iets hoeft te doen voor digitale betalingen, slaat dit helemaal nergens op. December is voor het midden- en kleinbedrijf de maand met de beste omzet, maar ook de maand waarin we het langst op ons geld moeten wachten. Kom op banken, waar blijft mijn geld?!

Reageer op dit artikel