blog

Stop de sterren!

De bakkerij

Stop de sterren!

Vorige maand is een ongekend aantal sterren uitgereikt bij Bakker met Ster. In het verleden heb ik al eens aangegeven dat er moet worden opgepast met de hoeveelheid hiervan. Deze wedstrijd slaat nu door. Ik ben bang dat ze langzaam doodbloedt door de opzet ervan.

Als het zo doorgaat, hebben we over vijf jaar dertig bedrijven met drie sterren. Daarom pleit ik voor een andere opzet. Een top 100 met maar één winnaar en 99 anderen die graag willen winnen, een beetje zoals de Misset Top 100. Eén winnaar die zich de beste van Nederland mag noemen en één nummer twee. Een wedstrijd die volgens mij veel meer leeft en waar nummer 42 blij is dat hij dit jaar 36e is geworden. Die het jaar daarna hard gaat werken om verder te kunnen stijgen in de lijst.

Ik stel voor dat alle vakbladen, verenigingen, inkooporganisaties en grondstoffenleveranciers gaan samenwerken en niet overal maar een beetje doen. Want als we gaan samenwerken, bereiken we al het publiek, hebben we het grootste budget en krijgen we een wedstrijd die ergens voor staat. Ga werken aan een jaarlijkse top 100 waar de media weer naar uit kunnen kijken.

Zet je eigen ego opzij en ga vechten voor de branche die jullie allemaal nodig hebben om te overleven en geld te verdienen. Een wedstrijd met de beoordeling zoals bij Bakker met Ster, maar waar alle winkels op één hoop gaan. Dan kun je nog steeds van elkaar leren en je bedrijf laten doorlichten met als doel allemaal beter te worden.

Maar stop de sterren! Dan ben ik bereid om de kar te trekken om echt alle topbedrijven uit onze branche mee te laten doen aan deze wedstrijd. Brood en banket in één top want voor de consument zijn het beide bakkerijen. Op naar de Bakkerij Top 100!

Reageer op dit artikel