blog

Sterrenregen

De bakkerij

Sterrenregen

Het is alsof er een ware sterrenregen is neergedaald over bakkend Nederland. Maar liefst elf (banket)bakkerswinkels en patisseriezaken zijn tijdens Bakker met Ster 2014-2015 beloond met het maximum aantal van drie sterren. Dat is in de zesjarige geschiedenis van dit evenement nog nooit eerder vertoond.

En bij deze elf driesterrenwinnaars is het niet gebleven. Nog eens 34 winkels hebben twee sterren bemachtigd en achttien winkels kunnen vanaf vandaag worden versierd met één ster.

Sommige (banket)bakkers hebben hun prestaties van voorgaande jaren weten te verbeteren, anderen moeten iets inleveren. Wat overeind blijft, is dat meedoen aan Bakkers met Ster bijdraagt aan een betere bedrijfsvoering. De sterren zorgen voor extra omzet, zeker als ze goed worden benut.

Toch blijft het aantal deelnemers aan Bakker met Ster teleurstellend. Dit jaar deden 42 ondernemers met in totaal 92 winkels mee. Voor velen een gemiste kans, want zeker op het gebied van calculeren, inzicht in omzet en rendement valt nog een wereld te winnen.

Sturen op cijfers. Het is niet voor alle ondernemers het sterkste punt. Dat werd ook duidelijk tijdens de vierde sessie van de training Grip op je bakkerij. De centrale vraag was: wat kan de bakker-ondernemer veranderen om tot een betere bedrijfsvoering te komen? Lastige materie, maar juist hier kan nog een flinke slag worden geslagen.

Bakkerswereld gaat u daar een handje bij helpen. Vanaf volgende maand zal uw vertrouwde vakblad in een volledig nieuw jasje zijn gestoken. Niet alleen de look verandert, de redactie is aan het werk met een volledige restyling van ons merk, zodat we nog dichter bij uw bedrijfsvoering komen te staan. Nu nog in de steigers, maar op pagina 16 en 17 willen wij u alvast deelgenoot maken van onze plannen. Want wat voor u geldt, geldt ook voor ons: durf te veranderen. Maar dat hoef ik de sterrenwinnaars natuurlijk niet te vertellen. U heeft al laten zien een topper te zijn.
Rest mij u van harte proficiat te wensen.

Reageer op dit artikel