artikel

Besparingstips voor de bake-off oven

De bakkerij

Besparingstips voor de bake-off oven

Meer bakkers bakken af op de winkelvloer. De heerlijke geur van afgebakken brood stimuleert namelijk de verkoop. Steeds vaker wordt daarom de bake-off oven ingezet maar hoe zorg je dat de kosten binnen de perken blijven?

– Sponsored content van Levens – 

Foodcorners zijn in opkomst en ook het bereiden van lekkernijen in het zicht van de klant wordt steeds populairder. Niet alleen creëer je daarmee meer transparantie, het ziet er ook smakelijk uit. Bakkers springen in op deze trend en gaan vaker op de winkelvloer afbakken. Versbeleving en de geur van heerlijk afgebakken brood; dat is natuurlijk de beste marketingtool voor de bake-off afdeling.

Kosten bake-off oven

Een bake-off oven aanschaffen? De operationele kosten en levensduur zijn misschien wel belangrijker dan de aanschafwaarde van het apparaat zelf. Door voor de beste materialen en onderdelen te kiezen, wordt een lange levensduur bevorderd. De ontwikkelde technieken zorgen ervoor dat de ovens een laag verbruik van energie en water hebben. De besturingscomputer regelt bijvoorbeeld de afname van warmte volledig automatisch en zorgt dat er nooit teveel energie wordt gebruikt.

Verbruik

Hoeveel water verbruikt uw huidige oven? En hoeveel energie verbruikt de oven op jaarbasis? Staar je bij de aanschaf van een nieuwe oven niet alleen blind op de aanschafprijs, maar bekijk ook welke kosten op termijn zullen komen. Met besparende technologieën, die zorgen voor lage operationele kosten en minder elektriciteitsverbruik, kan veel geld worden bespaard. Door te kiezen voor een oven met een compleet gesloten constructie, een dikke laag isolatie en de dubbele glazen deur met speciale coating blijft de warmte in de ovenkamer. Door de lage afgifte van hitte wordt ook nog eens op kosten voor koeling en airco bespaard! In vergelijking met andere ovenmerken heeft Leventi het laagste energieverbruik.

Besparingstips bake-off

Naast een goeie bake-off oven kunnen bakkers natuurlijk ook zelf voor zorgen dat er minder energie wordt gebruikt. Enkele tips:

  1. Laat de oven ’s morgens met een timer starten op een vooraf gekozen bakprogramma.
  2. Start na werktijd Bluecycle. Dit geheel automatische systeem reinigt niet alleen de ovenkamer, maar zorgt eveneens voor onderhoud van de oven waardoor een probleemloos gebruik en een lange levensduur gegarandeerd worden. Het is ontworpen om met een zo laag mogelijk energieverbruik zo effectief mogelijk te reinigen. Zo gebruikt de oven alleen de energie die echt nodig is. Dat levert een grote besparing op energiekosten op.
  3. Zet handmatig een standby-programma op de oven, waardoor deze gedurende de dag altijd op temperatuur is en sneller kan gaan bakken. Deze standby werkt op een lage ventilatorsnelheid, waardoor de elementen minder snel aanspringen.

Aanschaf bake-off oven?

Aanschaf bake-off ovenWilt u praktische tips over (de aanschaf van) bake-off ovens? Vraag nu deze gratis informatie aan met onder meer tips over:

  • Besturing
  • Gebruik
  • Kwaliteit van de oven
  • Opties & accessoires
  • Bedieningsgemak
  • Reinigingssystemen
  • Onderhoud

.

Reageer op dit artikel