artikel

Wat vind jij belangrijk?

De bakkerij

Wat vind jij belangrijk?

Een paar weken geleden ontving ik van onze groothandel een brief dat er een ‘nieuwe’ bloem- en meelleverancier op de markt is. In de brief werden heel duidelijk de prijsverschillen met een aantal concurrenten en de kwaliteitsverschillen benoemd. Of een groothandel zich hiermee zo actief moet bezighouden, laten we er maar even buiten.

Duidelijk waren in ieder geval wel de enorme prijsverschillen tussen de verschillende leveranciers. Bij een eventuele overstap naar de nieuwe leverancier zou dit op jaarbasis voor ons duizenden euro’s kunnen schelen. De vraag blijft alleen: is de kwaliteit echt zoals er op papier staat? En: verwerken de bloem en het meel net zoals we gewend zijn?

Maar voor we zelf echt konden gaan testen, werd er op Facebook door verschillende collega’s al onderling informatie uitgewisseld. Een tip trouwens voor ondernemers of personeel: meld je aan in de groep mkbbakkerij2015, en lees mee of geef je mening. De reacties bleken wisselend, dus gingen we toch zelf maar eens testen met andere types bloem. Ook onze resultaten waren wisselend, dus besloten we later nog maar eens te testen en te vergelijken.

Wat moet je nu? Wij zijn over het algemeen behoorlijk trouw en hebben nog bijna dezelfde leveranciers als vijf jaar geleden. Maar als de prijs zoveel verschil maakt en het kwaliteitsverschil zo klein is, of er zelfs niet is? Stap je dan over of kijk je ook nog naar de toegevoegde waarde van je leverancier die misschien veel groter is dan dat je bij een andere kan krijgen?

Reageer op dit artikel