Bakkerswereld
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten

Columns en Blogs

  • strategie27 nov. 25

    Desemende culturen

    Ik weet dat er mensen zijn die denken dat de wereld gered wordt door nationalistisch gedachtegoed. Begrijpen doe ik het niet, helemaal niet als je kijkt naar de geschiedenis. Gaat het om haatzaaien uit ongenoegen, om het spelen op de man (m/v) in plaats van de bal?

  • Ivo van Dijkhuizen
    Blog17 nov. 25

    Een drempel over

    Binnenkort vertrek ik weer voor een nieuw project van de EBRD, de European Bank for Reconstruction and Development. Dit keer ga ik naar Kirgizië, in Centraal-Azië. Zeker niet mijn eerste projectavontuur op - en door - onbekend terrein. Zo ging mijn paspoort ook al eens langs de douanes van bijzondere oorden als Mongolië, Bosnië-Herzegovina en Armenië.

  • Wim Kannegieter
    Blog6 nov. 25

    'Het kan wel'

    De positieve leuze van D66 'Het kan wel' voor de Tweede Kamerverkiezingen van oktober 2025 sloeg duidelijk aan bij de Nederlandse kiezer. Men was het duidelijk zat, de constante besluiteloosheid en het negativisme van de voormalige regeringspartijen in het kabinet Schoof. Een experiment dat wat mij betreft geen herhaling verdient.

  • Vicky Littlejohn
    Imago2 nov. 25

    'Een beter imago begint bij jezelf'

    Ruim twee jaar geleden moesten wij door een bakkerstekort de keuze maken om te sluiten op de donderdag, zonde maar noodzakelijk. Gelukkig verspreidde de omzet van die dag zich redelijk over de andere dagen. Totdat…

  • ondernemen23 okt. 25

    'Keuzes en pitches'

    Dat de drukste periode van het jaar eraan komt, hoef ik niet te vertellen. De veelal lucratiefste ook, hoewel er best nog stevige keuzes gemaakt kunnen worden om de druk wat te verminderen.

  • Joep Gommans Foto: Bert Jansen
    ondernemen6 okt. 25

    'Fans maken doe je niet alleen'

    December. Voor veel bakkers is het de drukste maand van het jaar. Lange dagen, volle toonbanken en klanten die luxe broodjes, stollen en taarten komen halen. Fantastisch… tot de eerste week van januari. Dan hoor ik vaak hetzelfde: 'Het is zó stil, het lijkt wel of iedereen op dieet is gegaan.' Herkenbaar?

  • Wim Kannegieter
    Brand29 sep. 25

    'Nachtmerrie en de toekomst'

    Bakkers werken (in)direct met alle vier de elementen om brood te maken. Aarde is letterlijk de bodem voor het basisbestanddeel van brood. Lucht is, samen met gist, essentieel voor het rijzen van het deeg. Water is een van de basisgrondstoffen van brood. En door vuur wordt het deegstuk tot een brood gebakken.

  • bakkerijen12 sep. 25

    'Energieke bakkers'

    Bakkers zijn grootverbruikers van energie. Ze kunnen niet zonder. Het is interessant om te zien hoe ondernemers elk op hun eigen creatieve manier aan de slag gaan met energiebesparing en leveringszekerheid, al kost dat soms 'klauwen met geld'.

  • Joep is een fervent bestrijder van voedselverspilling.
    voedselverspilling6 sep. 25

    'Als Máxima meedoet, jij toch ook?'

    'Je hoeft geen koningin te zijn om invloed te hebben. Maar het helpt wel. En dus opende Koningin Máxima op 8 september de Verspillingsvrije Week, tussen de verspillingsvrije hapjes, houdbaarheidsiconen en een schoolklas die leert hoe je met je neus ruikt of melk nog goed is. Geen grap.'

  • Ivo van Dijkhuizen
    strategie3 sep. 25

    'Hoe haal je het in je bol!'

    Deze keer had ik iets kunnen schrijven over de vanzelfsprekende beslissing van het ministerie dat er duidelijke grenzen zijn voor het knabbelen aan het Limburgse vlaaienerfgoed. Als wederhelft van een Limburgse kan ik inmiddels uit ervaring vertellen dat je inderdaad geen goede sier maakt wanneer je iemand een vlaaipunt voorschotelt van zes dagen oud.

Meer artikelen

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.

  1. Vacatures

  2. FreshRecruitment

    QA Officer (32-40u)

    FreshRecruitment logo
  3. FreshRecruitment

    QA Officer Peijnenburg Sintjohannesga

    FreshRecruitment logo
  4. Fresh Recruitment

    HSE-specialist bij Sonneveld

    Fresh Recruitment logo
  5. Sonneveld Group B.V.

    Operator

    Sonneveld Group B.V. logo
Bekijk vacatures
  1. Uitgelicht

  2. overnames

    Kort nieuws december: bedrijfsopvolging blijft achter; nieuwe Bakker Bart in Venlo; Hema in handen Van Eerd

  3. brood

    Het is weer stollentijd: warmlopen met de klassieke stut van Hans Som

  4. voedingsvezels

    Vezels winnen terrein: zo speel je in op de fibermaxxing-trend

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Over Bakkerswereld
  • Klantenservice
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • x
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen