Bakkerswereld
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten

Columns en Blogs

  • Joep Gommans
    voedselverspilling3 jul. 25

    'Waarom 35 graden niet alleen zweten is, maar ook zonde'

    Extreme hitte vraagt veel van bakkers en andere versleveranciers, die zelfs bij 38 graden in de schaduw toch doorwerken. Tegelijkertijd jaagt de hitte voedselverspilling aan, schrijft Joep Gommans in een aan consumenten gerichte column. Hij roept klanten op bij hitte niet alleen aan hun plantjes op het balkon, maar ook met hun vershelden mee te denken.

  • Vicky Littlejohn
    strategie24 jun. 25

    'Bakkers zijn een open boek'

    Een van de leukste dingen die in mijn werk voorbijkomt, is toch wel het leren van anderen en van elkaar. Ik mag drie keer per jaar studiedagen organiseren voor de Bakery Society. Daarbij gluren we bij onze bakkerijcollega's, maar we horen juist vaak ook de ondernemersverhalen van mensen en bedrijven die niet in onze sector zitten.

  • Joep Gommans
    personeel19 jun. 25

    Mens of machine? Een eitje!

    Techniek is mooi hoor. Echt waar. AI-gedreven modellen die voorspellen hoeveel je moet bakken op een druilerige dinsdag. Slimme prullenbakken die exact registreren wat je weggooit. Automatisering die je helpt om minder te verspillen, om efficiënter te werken. En ja, ook platforms zoals Vers Voor Vandaag die zorgen dat lekkernijen niet onnodig eindigen in de kliko. Maar laten we eerlijk zijn: zonder de mens stelt dat allemaal niks voor.

  • Opleidingen14 jun. 25

    Dé vakschool?

    De gedachte om de vroegere Vakschool Wageningen in oude glorie te herstellen, heeft geleid tot ongelooflijk veel reacties. Die variëren van 'Dat zou een stap voorwaarts zijn', 'Dit roep ik al jaren', 'Het niveau van de oude vakschool stond op eenzame hoogte' tot 'Eigenlijk is Bakery Institute nu het beste als het over old school opleiden gaat'.

  • Joep Gommans van Bakkerij Support. Foto: Bert Jansen
    klantenbinding13 jun. 25

    'De echte winst zit in de mensen'

    De rendabele bakkerij van de toekomst? Die draait niet alleen om kosten drukken, slimmer automatiseren of de nieuwste oven. Die draait om fans en ambassadeurs. Niet alleen buiten je bedrijf, maar vooral ook daarbinnen.

  • Wim Kannegieter
    cybercriminaliteit22 mei 25

    'NIS2 en de bakkerij'

    Binnenkort is Europa, en dus ook Nederland, weer een wet rijker. Nu zullen allerlei liberale en rechtse partijen direct roepen dat dit weer de zoveelste bureaucratische manier is van ondernemers pesten en dat het een schande is dat dit hen overkomt. Echter, die rechtse politici moeten even verder kijken dan hun politieke neus lang is en niet direct in de reflex van populistische verkiezingsretoriek schieten.

  • automatisering30 apr. 25

    Pittige aanpoters

    Van handenarbeid zijn we in de 18e en 19e eeuw de industriële revolutie ingerold. Handwerk werd vervangen door mechanisatie. En later door automatisering. We bevinden ons nu in een tijdperk van robotisering, cobotisering en kunstmatige intelligentie (AI).

  • Wim Kannegieter
    strategie9 apr. 25

    'Lintjesregen en voedselzekerheid'

    'De titel van deze column is misschien wat vreemd. Op het eerste gezicht lijken beide zaken niets met elkaar van doen te hebben. Maar in deze tijd is niets minder waar. Laat mij het uitleggen.'

  • Ivo van Dijkhuizen
    Blog31 mrt. 25

    Hallo! Waar was de rest?

    Bakkersvak & IJs-Vak, de beurs voor ambachtelijk vakmanschap. Het was toch weer een gezellige bedoening in Gorinchem. Een behoorlijk groot deel van onze sector heb ik met een glimlach voorbij de podcaststand van Kletskoek zien schuifelen. En toch moeten we echt even een kritische noot kraken.

  • mensen24 mrt. 25

    Dieuwertje

    Als geliefde mensen overlijden zijn ze in een klap (nog) meer aanwezig dan voorheen. Bij leven was het een soort vanzelfsprekendheid dat ze er altijd waren, vaak in je dagelijkse nabijheid van familie en vrienden, wat verder weg bij de sportclub. Niet zelden ook in het publieke domein, iemand aan wie je je kunt optrekken, een vertrouwd gezicht, die warme stem.

Meer artikelen

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.

  1. Uitgelicht

  2. Brand

    Brand bij Bakker Ammerlaan: hoe ga je om met zo'n calamiteit?

  3. hitte

    Hitte in het land? Verhoog de temperatuur van het deeg mee

  4. bakkerijen

    Kort nieuws juni: inschrijven Horecava Awards kan weer; winnaars Vegan en Innovatief Worstenbroodje bekend

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Over Bakkerswereld
  • Klantenservice
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • x
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen