nieuws

Iets anders met kerst

Blogs

Iets anders met kerst

2016 is bijna voorbij en dus is het weer tijd voor een kerstpakket en een oudjaarsborrel. Of gaat u het dit jaar anders aanpakken? Hoe dan ook, uw medewerkers zullen vol verwachting uitkijken naar een extra beloning voor hun harde werken in de maand december.

Gisteren had ik zelf zo’n borrel in een horeca bedrijf aan een plein met uitzicht op een ijsbaan die de winkeliersvereniging daar jaarlijks laat aanleggen. Het was erg gezellig en de sfeer zat er goed in. Drankjes en hapjes wisselden elkaar af en tussendoor werd er een woordje gesproken door de centrum manager en de wethouder van economische zaken.

‘Beste mensen wat fijn dat jullie er allemaal zijn’, sprak de centrum manager. Hij reikte er de centrum promotie prijs uit aan iemand die zowel voor als achter de schermen veel voor het centrum heeft betekent. Het publiek waardeerde het gebaar van de centrum manager en trakteerde zijn toespraak op applaus.

Ook in onze ambachtelijke bedrijven, groot en klein, zijn er ambassadeurs. Mensen die voor en achter de schermen excelleren in hun werk. Mensen die meer verdienen dan een borrel en een doos met eten en drinken. Het zijn immers de pijlers van uw bedrijf. Zij inspireren anderen en wijzen de weg. Leiden anderen op en komen met ideeën.

Het is bijna zo ver. Kerst….. en Oud en Nieuw. Ikzelf laat mij altijd leiden in deze tijd van het jaar door wat mijn ouders mij hebben meegegeven. Het is fijner te geven dan te krijgen. Iemand hardop benoemen als fijnste leerling, beste verkoopster, aardigste collega of gewoon om iemand eens in het zonnetje te zetten voor al het goede werk dat hij/zij doet. Het kan zo eenvoudig zijn. En hoewel het van grote waarde is voor uw mensen. Het kost u weinig extra moeite, maar levert het wel veel op. Hoe anders gaat Kerstmis voor uw mensen worden dit jaar?

Veel succes met ondernemen.

Reageer op dit artikel