nieuws

Blog: Het geld ligt op straat

Blogs

Blog: Het geld ligt op straat

Ik hoor u denken. Op straat? Ja hoor. Wanneer ik over straat loop in een willekeurig centrum zie ik om mij heen enkel mensen met een telefoon en/of eten in hun handen. Met dit inzicht kun je je afvragen of je als ondernemer genoeg inspeelt op deze kans tot ‘extra’ omzet. Ook kun je je afvragen of die omzet altijd moet komen uit je eigen assortiment.

Laat ik beginnen met het eerste. Spelen we wel genoeg in op de out of home consumptie van eten en drinken in onze winkel? U zult als brood- en banketbakker gelijk denken, ja zeker. Wij verkopen toch rozijnenbollen, croissants, appelflappen, gevulde koeken en veel meer om lekker op de vuist op te eten. En toch!

Toch denk ik dat uw klanten die boodschappen bij u doen net dat extra zetje nodig hebben om al etende uw winkel uit te lopen. Kijk naar de mensen die al etende uit de supermarktwinkel stappen. Zij komen voor boodschappen maar pakken toch even snel die reep of dat ijsje mee bij de kassa. Waarom? Vraag het ze en ze zullen zeggen. Nou, het lag er gewoon voor het meenemen. Ik moest even wachten en had wel zin in iets.

Ligt het in uw winkel ook zo voor de hand om iets mee te nemen op de hand? Heeft u een servethouder met servetten op uw toonbank staan? Prijst u iets aan met een aanduiding in uw winkel voor het meenemen van iets lekkers op de hand? Doen uw verkoopsters moeite om de klant te verleiden tot een onverwachte aankoop? Heeft u plastic bakjes, vorkjes, mesjes, cupjes boter, cupjes jam etc, om uw klanten te faciliteren in het doen van aankopen voor on the go? En zeker. Wat te denken van de mensen die snel even naar de bakker gaan om vervolgens naar het zwembad, de camping of het strand gaan. Is uw winkel en verkoop hierop nog niet ingericht dan zou ik hier zeker werk van maken.

De mogelijkheden zijn eindeloos en de zomerperiode is er uitermate geschikt voor. U heeft een koeling in uw winkel. Dus wat dacht u van gekoelde drankjes, belegde broodjes, bakjes zuivel met vers fruit of alleen vers fruit. En staat er een vriezer in uw winkel. Probeer eens bevroren zuivel, verpakt ijs of gewoon ijsblokjes in een zakje. Hoe simpel kan het zijn. De consument verwacht van u service, gemak, snelheid, en vernieuwing.
Wanneer u zich laat inspireren door mijn verhaal kunt u eenvoudig aan de verwachting van uw klant tegemoet komen en met een beetje fantasie kunt u als ambachtsman of vrouw zich ook mooi onderscheiden. Immers, hebben uw klanten wel eens een bevroren stukje aardbeienbavarois, bosbessenbavarois, of citroenkwark tussen cake geproefd? Mmmmmm……. dat is toch lekker. Welk product kun je er van maken en waar koop je zoiets? Ik ben benieuwd wat u gaat proberen in uw winkel.

Veel succes met ondernemen.

Reageer op dit artikel