blog

Buiten de bakkerij

Blogs

Buiten de bakkerij

Wanneer je ‘opgesloten’ zit in de bakkerij heb je weinig beeld van wat er verder in de wereld om je heen te doen is.

Neem nu de mooiste CRM- tools die tegenwoordig voor een habbekrats te koop of te gebruiken zijn. Weet je niet wat het is? Ik heb het over een softwarepakket waarin je de klantgegevens kan bijhouden alsmede de contacten die er met de klant zijn geweest.

Je moet dan denken aan e-mailcontacten, telefoongesprekken maar ook alles over verkopen en facturatie. Het is voor veel grote bedrijven een onmisbaar iets in de hedendaagse bureauorganisatie.

Wat kan een relatief kleine brood- of banketbakker dan met zoiets. Welnu, in de wereld waarin wij leven druk je op de naam van iemand in je telefoon of op zijn foto en het contact is gelegd. Een telefoonnummer uit je hoofd weten is er praktisch niet meer bij. In een CRM systeem werkt het niet anders. Met een druk op de juiste knoppen in een CRM systeem weet je niet alleen je klant te vinden, maar ook wat hij voor je betekent.

Je ziet in één oogopslag waar hij werkt, zijn functie, zijn contactgegevens, de historie aan klantcontacten en nog veel meer. Het is eigenlijk hetzelfde als met het niet meer kunnen onthouden van de telefoonnummers met de huidige stand van de techniek of het vinden van de weg in je auto zonder navigatie.

Ben je klein of groot als bedrijf. Het maakt eigenlijk niet uit. Wil je mee, dan ontkom je er niet aan om je te verdiepen in de mogelijkheden van een CRM softwarepakket. Ik zal nog een paar voorbeelden geven. In één keer zien welke zakelijke klanten de afgelopen vijf jaar roomboter amandelletters hebben gekocht, welke zakelijke klanten meer omzet doen dan € 2500 euro per kwartaal, welke klanten zich ingeschreven hebben voor de mailing, wie er binnen een straal van 5 kilometer wonen, of wie van je klanten iets meer, of veel minder bij je kopen.

Ben je nieuwsgierig geworden. Kijk maar eens op de website van Exact online, Salesforce of Teamleader en zoek de mogelijkheden die bij jou bedrijf passen.

Succes met ondernemen.

Reageer op dit artikel