blog

Tropische temperaturen en wat dan?

Blogs

Tropische temperaturen en wat dan?

Vrouwen bloot, handel dood. Een waarheid als een koe voor menig brood- en banketbakkerij.

Met de tropische temperaturen zo vroeg in het jaar staan we mooi te kijken. Opwarming van de aarde, zeggen de deskundigen. We moeten er maar aan wennen dat het klimaat gaat veranderen. Allemaal leuk en aardig, maar de schoorsteen moet wel blijven roken en dat maakt dat we in onze winkel moeten inspelen op deze ontwikkelingen. Er moet omzet gemaakt worden, ook met warm weer.

Misschien een moment om eens na te gaan denken over een extra vriezer in de winkel voor bevroren producten. Zelfgemaakte ijsparfaittaarten met vers fruit. Of wat te denken van bevroren hazelnootschuimtaarten. Een barbecue moet immers goed afgesloten worden en dan komt toch weer de bakker in beeld voor iets lekkers.

Ook bevroren of verse pizza’s gemaakt door de brood- en banketbakker zijn welkome producten voor de naar gemak zoekende consument van nu. Juist door te komen met afwijkende variëteiten en de nadruk te leggen op vers, uit eigen keuken en vol eerlijke ingredienten kan een verschil gemaakt worden met de pizza’s van de super.

Zij die niets met ijs-, schuim- of pizzaproducten hebben zouden kunnen overwegen klanten te verwennen met fruit ‘to go’. Iedereen kent wel coffee ‘to go’. Maar hoe simpel is het voor ons om sinaasappels uit te persen, fruit te portioneren en dit samen in bekers voor ‘on the go’ te verkopen in onze winkels.

Uiteindelijk gaat het om twee dingen. Verras de consument en kom met producten die passen bij de gemoedstoestand van verhitte consumenten op zoek naar gemak, snelheid en andere eetbehoefte met warm weer.

Zeker een ambachtelijke ondernemer kan klanten verrassen met warm weer door actief mee te denken bij bestellingen voor bedrijven en particulieren. Wat te denken van roombroodjes met verse aardbeien in plaats van een slagroomtaart. Of een frisse appel/citroen kanjer in plaats van een warm saucijzenbroodje. Het hoeft allemaal niet moeilijk te zijn. Maar wanneer er goed over nagedacht wordt door u en uw medewerkers ontstaat er een zomerse dynamiek die uw klanten zeker zal aanspreken.

Juist de mogelijkheid om snel aan het assortiment te sleutelen geeft de ambachtelijke brood- en banketbakker een mooie gelegenheid om een verschil te maken met het gootwinkel bedrijf. Hoe gaat u dit invulling geven in uw winkel?

Succes met ondernemen

Reageer op dit artikel