blog

Horeca geeft voorbeeld aan bakkers en slagers

Blogs

Horeca geeft voorbeeld aan bakkers en slagers

Vorige week had ik weer het genoegen om van de gastvrijheid in de horeca te mogen proeven. Een feest voor mijn ogen en smaakpapillen.

De Winterlodge in Noordwijk was gastheer van ons gezin. Buiten als vuurkorf een oude kruiwagen met zand erin en daarop brandende blokken hout. Een tipi tent op het strand en een straffe wind.

Ik had het toch best koud gekregen na zo’n lange strand wandeling. Zin in iets lekkers! De gastvrouw stond ons op te wachten bij een buffet bij de voordeur. Goedemiddag met hoeveel bent u? Wilt u iets eten of alleen wat drinken? Komt u maar mee.

Het was lekker warm in de Winterlodge. Een strandpaviljoen op een steenworp afstand van het vijf-sterren grandhotel Huis ter Duin. Nadat we een tafeltje kregen toegewezen, kwam al snel een vrolijke jongedame ons vragen wat wij wilden drinken. En ja hoor. Wilt u er een broodplakje bij en wilt u al vast kijken op de kaart? O ja, voor ik het vergeet. Wij hebben ook een specialiteit van de dag die niet op de kaart staat, maar op dat bord daar. Een echte aanrader.

Ondertussen gingen mijn scannende ogen rond. Een spannend groen sapje hier, een glas water met een schijf verse gember daar (gember thee). Aan een buffet stond een kok hele verse vissen voor te bereiden. Ik kon het goed volgen. Wat zout, een paar schijfjes citroen, een takje tijm en dichtvouwen. De volgende vis. Een andere kok was nagerechten aan het maken. Vers fruit, yoghurt en…

Ons broodplankje met een vers warm broodje, een schijfje roomboter en een schaaltje quacamole werd gebracht. Heerlijk wam en ovenvers. De boter smolt direct op een warme snee brood.

Onder het genot van een drankje en een hapje met op de achtergrond hippe muziek vloog de tijd voorbij. De planken met hapjes, sapjes en eten vonden gretig aftrek en we kwamen ogen tekort om het allemaal mee te maken.

De geur van vers gebakken brood en pizza’s, de sprekende kleuren van vers geperste sappen en de vele planken met hapjes voor ‘erbij’. Wat een kansen voor de bakker en slager liggen hier voor het oprapen.

Vers brood voor thuis, op een plankje met vlees en kaas, groente- en fruitdrankjes. Beleving zoals door een vuurkorf (kruiwagen) en een tipi tent, het bereiden van de gerechten voor de ogen van de gasten gerechten. And last but not least: Optimale gastvrijheidsbeleving vanaf de ontvangst tot aan het vertrek.

Bij het afrekenen lagen op de bon drie mandarijntjes. O, u wilt het weten? Ja, ze waren erg lekker zoet. We komen zeker terug Winterlodge Noordwijk.

Succes met ondernemen.

Reageer op dit artikel