blog

Vijf keer zo lekker!

Blogs

Vijf keer zo lekker!

Kerst 2017 zit er weer op. Volgens de media hebben de winkeliers allemaal een goede periode doorgemaakt. Een extra zondag en positief consumentenvertrouwen heeft de zon volop laten schijnen in de winkelstraten.

Het is nu zaak deze positieve flow vast te houden en om te zetten in daadkracht. Jazeker. Er is nog volop werk aan de winkel. We moeten plannen gaan maken om onze medewerkers effectief te kunnen blijven inzetten tot hun pensioen. Ondernemers moeten organiseren dat er ook voor hen een aanvulling op de AOW komt. En hoe regel ik straks het staken van de onderneming.

Misschien allemaal zaken voor de lange termijn en denk je eerst aan volgend jaar of iets verder. Hoe gaat het verder met mijn winkelstraat? Is mijn winkel straks nog bereikbaar? De energietransitie; moet mijn gas gestookte oven straks toch een elektrische worden?

Allemaal vragen zonder antwoorden.

Het blijft mooi. Ondernemerschap. De kans om zelf te kiezen. Beslissingen te nemen. En jazeker. Er volop van profiteren wanneer je de wind in de zeilen hebt. Maar pas op! Hoge bomen vangen veel wind en je kop boven het maaiveld uitsteken in Nederland is lastig. Ook hier moet je mee om kunnen gaan.

Ikzelf blijf na de kerst ook zitten met een prangende vraag. Is dat kerstbrood van de ambachtelijke bakker nu wel of niet vijf keer lekkerder dan dat brood van de super? Beide broden hebben hetzelfde gewicht, zijn goed gevuld en in een doos verpakt. Maar €10,95 of €1,99 (met ingrediëntenspecificatie en zakje poedersuiker)?

Gelukkig is het niet moeilijk om te bepalen welk brood je je vrienden en relaties schenkt met kerst, want je wilt goed voor de dag komen. Zij zijn vast ook op de hoogte van de reden van het prijsverschil.

Foto: Echte Bakkersgilde

Ik wens u allemaal een goede jaarwisseling en voor 2018 een goed inzicht in de juiste verpakking van uw ondernemersvisie.

>> Genieten

Reageer op dit artikel