blog

Spraakmakende media-aandacht voor uw bedrijf

Blogs 569

Spraakmakende media-aandacht voor uw bedrijf

Bijna is het kerst. Zet je de televisie aan dan lijkt het haast alsof supermarkten de baas zijn in Hilversum met hun kerst-reclames.

Hoewel juist in deze tijd van het jaar mensen makkelijker de weg weten te vinden naar de kleine zelfstandige, valt op dat landelijke media-aandacht hiervoor ontbreekt. Het is allemaal een kwestie van middelen en mogelijkheden waarover het ambacht niet beschikt. Ik zie het als een gemiste kans en een kattebelletje richting de brancheorganisaties om hierover eens met elkaar in conclaaf te gaan.

Er zijn echter genoeg mogelijkheden om met weinig middelen spraakmakende lokale media-aandacht te genereren. Ik geef graag drie tips om met weinig middelen van je te doen spreken.

Tip 1 – Kijk eens op de website van Videohive.  Als je hier zoekt op ‘Christmas‘, ga je je verbazen wat je vanaf $ 8 kunt kopen op deze website. Films met zelf te wijzigen tekst en muziek, nieuwsbrieven, slideshows en nog veel meer. Stuur je dit jaar nog een nieuwsbrief, dan kan het haast niet anders of je knipt en plakt er je eigen digitale kerstkaart of film in.

Tip 2 – Download op je telefoon de gratis app Quik – GoPro video bewerker. Maak vervolgens van al je medewerkers een foto en vraag ze of ze een wens hebben voor kerst. Vervolgens selecteer je de foto’s van je medewerkers met de app Quik en plaatst bij iedere werknemer zijn kerstwens. Kies vervolgens je eigen favoriete kersttune en deel het resultaat via Facebook, Instagram, Snapchat of je televisiescherm in de winkel.

Tip 3 – Neem contact op met de leverancier van je pinautomaat en voeg tekst toe aan de omschrijving van de pinbetaling. Deze omschrijving komt vervolgens op de pinbon te staan. Zo staat een betaling bij Bakker Piet niet meer omschreven als “23-12 Bakker Piet Utrecht betaalautomaat 08:31 pasnr.028”, maar bijvoorbeeld als “23-12 Bakker Piet Utrecht en medewerkers bedanken u voor de klandizie in 2017. Wij wensen u fijne feestdagen en wij zien u graag weer in 2018! betaalautomaat 08.31 pasnr.028”.

Opvallende, spraakmakende en onderscheidende films, foto’s en teksten. Je moet er even voor gaan zitten, maar dan heb je ook wat. Spraakmakend en prikkelend!

Reageer op dit artikel