blog

Menukaart

Blogs

Menukaart

De zomer loopt op zijn retour. Kinderen gaan weer naar school en je vakantie is een mooie herinnering.

Bij het terugkijken van de vakantiefoto’s op mijn telefoon komen veel mooie momenten weer voorbij. Ik blader en blader en voor ik er erg in heb zit ik boven op een berg in Oostenrijk Apfelstrudel te eten met mijn vrienden. Zo’n telefoon vol herinneringen is een kostbaar bezit. Je ziet dingen waarvan je wist dat ze er waren maar toch staan ze niet in je korte termijn geheugen.

Zo is het ook steeds een verrassing wat er op de menukaart staat wanneer ik ergens aanschuif in een eetcafé, pizzeria, broodjeszaak, steakhouse of restaurant. Ook al eet ik met grote regelmaat buiten de deur en heb ik min of meer mijn vaste adresjes. Het is steeds maar weer afwachten hoe de kaart er deze keer uitziet.

De kaart. Hij maakt mij blij of stelt me teleur. Na het opgeven van de drankbestelling kijk ik verwachtingsvol uit naar het moment dat ik hem onder ogen krijg. Wat staat er deze keer op de kaart? Zomer, herfst, winter en voorjaar. Ieder kwartaal een nieuwe kaart of iedere maand? Een dagmenu, ‘catch of the day’, chefs special en ga zo maar door. Ieder bedrijf doet het op zijn geheel eigen manier. Ja, de horeca is er maar wat druk mee. De kaart is anno 2017 het uithangbord van menig bedrijf. Zien we hem in Spanje, Frankrijk, Griekenland en Turkije veelal voor de deur staan. Hier in Nederland staat hij zelfs op internet en bepaald hij voor veel mensen al vooraf of het restaurant een go of no go gaat worden.

Hoe staat het met de kaart in uw winkel? Kaart? Ja, hebt u voor uw klanten op een mooi bord in uw winkel of op een A4-tje uw seizoen specialiteiten op een rijtje staan? Heeft u een dag-aanbieding en een chefs special? En u weet vast wel dat ik dit nu ga opschrijven. Staat het op internet en komt het wanneer ze uw website bezoeken als een pop-up tevoorschijn?

Zo’n menukaart is zo gek nog niet. Het is als de vakantiefoto’s op je telefoon maar dan anders. Mooie smaak herinneringen waarvan je eigenlijk weet dat ze er zijn. Je moet er alleen even opkomen.

Succes met ondernemen.

Reageer op dit artikel