blog

Spanje: groter kan het verschil niet zijn!

Blogs

Spanje: groter kan het verschil niet zijn!

Ieder jaar hetzelfde liedje. Nog voordat ik in het vliegtuig zit voel ik me bestolen op het vliegveld omdat ik minimaal drie keer te veel betaal voor alles waarvoor ik moet betalen. De parkeerplek, de koffie, het broodje, een flesje water en ga zo maar door.

Zit je eenmaal in het vliegtuig dan wordt het niet beter. Nee, eerder erger. Oké, we willen allemaal vliegen voor weinig en ergens moet er geld verdiend worden, maar toch!

Dit jaar ging de reis naar Spanje. We bezochten plaatsen als Barcelona, Valencia, Granada, Fuengirola en Malaga. Allemaal grote plaatsen en superdruk. Spanje is dan wel een Zuid-Europees land maar een bezoek aan een warenhuis als ‘El Corte Inglés’ laat je dat snel vergeten. Sterker nog: de verwende Bijenkorf-bezoeker kijkt er zijn ogen uit.

Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Met waar mogelijk een groot restaurant en soms een supermarkt met versafdelingen waar menig bakker, slager en groentespecialist zijn ogen uitkijkt. Maar waarom schrijf ik over een warenhuis in Spanje zult u zich afvragen. Welnu, na te zijn opgelicht en afgezet op eigen bodem en in de lucht voelt het als een verademing dat het ook anders kan getuige de koffiekaart van het warenhuis (zie foto hieronder).

Ben je eenmaal op vakantie, schijnt de zon en waan je je in een andere wereld dan kun je dingen ook snel vergeten en genieten van wat je zoal tegenkomt op reis. Een column in Bakkerswereld-online hoeft niet alleen uit tekst te bestaat. Soms zijn plaatsjes al voldoende of zelfs beter.

Plaatjes van een vershal in Spanje. Wilde de Markthal in Rotterdam hier niet op lijken? Plaatjes van een Panneria in Spanje. Zie je nog wel eens zo’n etalage bij een brood en banketbakker in Nederland? Plaatjes van een tapasrestaurant in Spanje. Kijk je goed dan zie je door de ruiten de stukken ham drogen in het zicht van de mensen in de winkelstraat. Ondanks de matige foto’s is goed te zien hoeveel tapas er klaarstaan. Een ijssalon in Malaga waar mensen aan twee kanten bij de ingang een nummer kunnen trekken voor een ijsje (1 bolletje voor € 1,60 dat dan weer wel). En plaatjes van terrrassen vol mensen. Mensen die genieten van vakantie, lekker eten en drinken, hun familie en samenzijn.

Wij hebben genoten en ik hoop dat je kunt genieten van de foto’s die ik meenamSuit Spanje. Er is meer in de wereld dan uw straat, dorp of stad. Ga zelf ook eens ergens anders kijken en verbaas je over de dingen die je ziet.

Foto's

Reageer op dit artikel