blog

Een eitje!

Blogs

Een eitje!

Wat doe je zoal met slecht weer? Lezen, muziek luisteren en natuurlijk internetten. Op internet staat ‘alles’. Ikzelf kijk graag naar korte filmpjes op internet die mij laten zien hoe iets er uit ziet. Ga maar na bij jezelf na. Je zoekt een vakantieadres en gaat via internet op onderzoek uit om erachter te komen hoe iets er werkelijk uit ziet. Er zijn vaak meerdere sites met foto’s, filmpjes en ingesproken tekst. Je wilt immers weten waar je je geld aan uitgeeft.

Koop een telefoon, televisie of een auto en heel Nederland gaat op eigen initiatief het vergelijkend warenonderzoek uitvoeren op internet. Onder het mom van de beste waar, voor de beste prijs en ik koop zeker geen kat in de zak is iedereen bezig op zijn pc of telefoon. Er is veel te zien en wanneer je de weg weet op de digitale snelweg kun je iets uitpakken, laten bewegen, veranderen van kleur en accessoires plaatsen in de door jou gewenste omgeving.

Ga je echter op zoek naar de producten van jou versspecialist om de hoek dan kun je veelal zoeken tot je een ons weegt, want ambachtelijke retailers hebben hier nog een wereld te winnen. Een website met adresgegevens en een overzicht van het assortiment hebben we bijna allemaal. Maar daarmee is het meestal ook klaar.

Zou het niet super zijn wanneer klanten zien hoe wij onze producten maken, hoe wij het kunnen inpakken en waar en wanneer je het kunt gebruiken? Ik hoor u denken: ‘Ja natuurlijk, maar weet je wel wat het kost om zoiets te realiseren.’ Nou? Wat kost het om mensen van een foto vakschool, een filmclub, de computerclub, het cultureel centrum bij jou in de buurt over te halen om de mooiste productfoto’s, of filmpjes van de productie van….. of bedrijfspresentatie van je bedrijf te maken?

Mijn echtgenote (vakfotograaf), doet deze week mee aan een wedstrijd in een facebookgroep waarin iedereen gevraagd wordt de mooiste foto in te sturen voor de wedstrijd met als prijs: Een eervolle vermelding en presentatie van het ingestuurde werk aan de hele facebook groep. Het onderwerp is op 1e paasdag: Een Eitje. U begrijpt dat ze al de hele dag zit te broeden op de door haar in te sturen foto. Met het verstrijken van de tijd en het zien van wat anderen op Facebook al hebben ingestuurd neemt de onrust toe. De lat ligt steeds hoger en ze is ambitieus.

Hoe mooi zou het zijn wanneer mensen op internet uw Moeder- en Vaderdag voorbereiding zouden kunnen zien. Uw producten en hoe je hiermee goed voor de dag kunt komen. Hebt u de uitnodigingen al klaarliggen om kinderen met hun papa en mama uit te nodigen voor hun eigen gemaakte meesterwerk in uw bakkerij? Je moet maar op het idee komen. Een Eitje.

Succes met ondernemen

Reageer op dit artikel