blog

Hoe ziet je boterham van de toekomst eruit?

Blogs

Hoe ziet je boterham van de toekomst eruit?

Zo op de valreep van oud naar nieuw kijken we terug of vooruit. 2016 was voor velen van ons weer een bijzonder jaar.

Een jaar om nog eens goed over na te denken. Crisis, populisme, vertrouwen, angst, tweedeling en groei zijn kreten die veel voorbij kwamen in het nieuws en op de werkvloer. Dichter bij huis: ’gezonde voeding, voedselverspilling, zout, gebrek aan, overleden, nieuw, overgenomen’.

Ikzelf ben niet iemand van notulen, maar meer van actiepunten. Wat geweest is, is voorbij en daar valt niets meer aan te doen. Actiepunten gaan over de toekomst. Een moment in ons leven waar wij nog invloed op hebben en dat je naar je hand kunnen zetten.

Graag denk ik na over morgen en de dag er na. Hoe zou de wereld, onze stad en mijn gezin er voor staan? Zullen we straks werken tot ons 75e levensjaar of gaat Nederland door middel van een stembusgang kiezen voor bestuurders die het anders met ons voorhebben. Kunnen wij in Nederland een gemiddeld steeds hogere levensverwachting tegemoet zien of bereiken we een omslagpunt. Hoe gek is het dat in 2019 meer dan de helft van de volwassenen in Nederland ouder is dan 50 jaar. En wat betekent dit voor de brood en banketbakker?

Er zijn veel kansen en zeker ook bedreigingen. Het is aan jou of je het ziet als een glas dat half leef is of juist nog half vol. Ruikend naar oliebollen en nog steeds in de roes van december en toch. Hoe je boterham van je eigen toekomst eruit komt te zien bepaal je voor een groot deel zelf. Begin er op tijd mee, want een nieuw jaar is zo weer voorbij.

Succes met ondernemen.

Reageer op dit artikel