blog

Er zit een luchtje aan

Blogs 39

Er zit een luchtje aan

Ieder jaar in december zijn ze er weer: de nominaties en prijsuitreikingen. Wat een feest! Wie krijgt alle aandacht en staat volop in de schijnwerpers? Zo kijken veel bakkers en consumenten in Nederland jaarlijks uit naar de resultaten van de AD-oliebollentest.

Op 15 november is het AD al begonnen met het zoeken naar de lekkerste oliebol van Nederland. En de vraag is. Zal het net als in 2010 en 2015 Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse worden die met de prijs zijn oliebollen verkoop een enorme impuls kan geven?

Hoe zit het met je eigen zaak? Heb je je al opgegeven of durft je het niet aan? Ik heb alle begrip voor ondernemers die de AD-oliebollentest aan zich voorbij laten gaan. Maar stel je voor dat alle aandacht in jouw dorp, of plaats uitgaat naar jouw zaak in de laatste week van december. Zou dat niet geweldig zijn voor je omzet.

We gaan het voor je regelen. Organiseer de lekkerste oliebolverkiezing onder je eigen klanten in je eigen dorp of plaats. Vraag alle amateurbakkers naar jou winkel toe te komen met hun lekkerste oliebol en verkies zelf de beste thuisbakkende oliebollen bakker van jouw dorp of stad. Hijs hem/haar in een mooie sweater met de tekst ‘Kampioen Oliebollen Thuisbakker 2016’. Powered by: en dan je eigen bedrijfsnaam. Haal de lokale krant en radio er bij en maak dit jaar ook speciale oliebollen volgens het recept van de kampioen van 2016.

Promoot natuurlijk en passant ook de rest van het eindejaarassortiment zoals je appelbeignets, Berlinerbollen, sneeuwballen, worstenbroodjes, saucijzen en ga zo maar door. Juist al die thuisbakkers zijn o zo druk geweest met hun oliebollen en maar wat blij dat ze voor oliebollen en de rest van hun oud en nieuw lekkernijen bij jou terechtkunnen.

Bovendien, wat dacht je van T-shirts met leuke teksten als: ‘Aan mij zit een luchtje, want ik ben kampioen oliebollenbakker’. Of: ‘Het luchtje dat je ruikt komt van mijn oliebollen.’

Succes met ondernemen!

Reageer op dit artikel