blog

Voor mij geen koopzondag

Blogs 41

Voor mij geen koopzondag

Het is zaterdagavond, een uurtje of 6. Ik pak mijn fiets en ga na een werkdag van 14 uur tevreden naar huis. Bakkerij schoon, lekker verkocht en het team heeft er hard voor gewerkt. Het was weer een week van zes dagen met een dikke tien tot twaalf uur per dag.

Thuis wacht mijn vrouw en als alles goed gaat binnenkort onze dochter. Zaterdagavond en zondag proberen we altijd zoveel mogelijk samen door te komen. Niet te veel afspraken en al helemaal niet werken.
In Zwolle is er een kleine groep ondernemers die al geruime tijd zit te roepen dat alle ondernemers nu echt alle zondagen open willen. Er is zelfs een petitie gestart aangezien ook alle Zwollenaren dit willen. Maar willen wij allemaal wel alle zondagen open? Als we dat allemaal echt zouden willen dan was dit toch al lang geregeld? Ik snap echt dat je open mag en niet hoeft, maar veel ondernemers hebben niets te kiezen. Hun klanten zullen dan op zondag gaan shoppen en kiezen voor andere ondernemers. Maar naast het verlies van klanten is er vooral het verlies bij het gezin. De kleine zelfstandige ondernemer zal in veel gevallen zelf op zondag in de winkel moeten staan. Voor deze kleine ondernemer is een goed thuisfront de basis. Je hebt hun steun en begrip nodig om te kunnen ondernemen. Daarnaast is er niks mooier dan na een week hard werken een dagje tot rust te komen met de mensen waar je om geeft.
Zwolle is geen Amsterdam, wij kunnen ons hier prima redden met die zes dagen. Voor mij geen koopzondag maar lekker een dagje thuis!

Reageer op dit artikel