blog

Koudwatervrees

Blogs

Koudwatervrees

De mussen vallen van het dak. Het is een van de heetste juli-dagen uit de geschiedenis. Op de redactie draait de airco op volle toeren en is het soms gewoon een beetje fris.

Daar kan menig bakker jaloers op worden, want ik kan me voorstellen hoe zwaar de omstandigheden in de bakkerij zijn bij hoge temperaturen. Zie dan maar eens het hoofd koel te houden. Het vraagt om vakkennis om de producten ook dan goed in de winkel te krijgen.

Wal wel in uw voordeel werkt, is dat veel bakkers al gewend zijn aan een ‘tropenrooster’. ’s Ochtends heel vroeg beginnen om (voor de ergste hitte) het werk af te hebben is voor u dagelijkse kost.

Hoewel het mij persoonlijk niet snel te warm wordt, is het een rustgevende gedachte dat extreme temperaturen in Nederland nooit lang aanhouden. Voor je het weet, is die mooie zomer alweer voorbij en is er volop ruimte voor een Hollands koelbloedige aanpak.

Misschien al wel in september, op de veertiende om precies te zijn, want dan begint Bakkerswereld met de tweede serie van het opleidingstraject Grip op je Bakkerij. Samen met Koopmans Meel en Dawn Foods gaan we met een nieuwe groep bakkers aan de slag om de bedrijfsvoering te verbeteren.

U heeft wellicht weleens overwogen om u in te schrijven, maar iets weerhield u. De dagelijkse beslommeringen, de waan van de dag misschien? Of kunt u niet weg vanwege het personeel? Zijn de economische omstandigheden er niet naar? Er zijn genoeg redenen te verzinnen om eromheen te draai. Of gaat u zichzelf deze zomer toch nog eens de vraag stellen: ‘waar gaat het goed en waar kan het beter?’

Wij geven u de handvatten om net dat stapje naar verbetering te zetten. U wordt er sowieso wijzer van en het is nog gezellig ook. Weg met de koudwatervrees dus! Dan zorgen wij voor een warm onthaal. Op maandag 14 september.

Reageer op dit artikel