blog

Praatje is mijn specialiteit

Blogs

Praatje is mijn specialiteit

Bakkerij Lex Brakenhoff: leukste bakker van Noord-Holland. Wat een eer! Vorig jaar zijn we ook al zo in de prijzen gevallen toen onze bakkerij bekroond werd met drie sterren tijdens de Bakker met Ster-verkiezing, waar we nu dus deze prachtige titel aan mogen toevoegen. Is deze verkiezing commercieel? Absoluut. Maar de cijfers worden wel gegeven door de mensen die ervoor zorgen dat je als bakker kunt blijven bestaan. Je klanten, of zoals wij ze liever noemen, fans.

In deze tijd van crisis doen we het niet slecht. Ons klantenaantal stijgt nog steeds en daarmee ook de omzet. Een grote verbouwing in 2010, knetterhard werken en een ontzettend enthousiast team zijn de dingen die dit mede mogelijk maken. Is het zwaar? Soms wel. Want naast de bakkerij hebben we ook een gezin. Het was een bewuste keuze om, nu onze kinderen nog klein zijn, zo veel mogelijk thuis te zijn. Maar in de 15 uurtjes die ik wél werk.

Veel mensen komen bij ons voor de persoonlijke aandacht, het praatje waar ze zo om verlegen zitten. En laat praten nou net mijn specialiteit zijn. Ik vind het een grote uitdaging om iedereen, zelfs de mensen die normaliter als een brombeer door het leven gaan, met een glimlach de winkel uit te laten stappen. Het lukt mij vrijwel altijd, want een grapje, een beetje gekkigheid, het kan in ons dorp gelukkig allemaal.

Het extra beetje service en klantvriendelijkheid, wat tegenwoordig helaas niet meer zo vanzelfsprekend is, staat bij ons gelukkig nog hoog in het vaandel. We lopen zo nodig mee naar de auto, begroeten iedereen met hetzelfde enthousiasme, onthouden de gesprekken die we voeren zodat we er de volgende keer op terug kunnen komen, vragen worden zonder zucht of steun beantwoord en niks is ons te gek. Kost dit moeite? Het geeft juist energie! En de klanten waarderen het enorm, dat zagen we terug in het cijfer van de verkiezing tot leukste bakker.

Of ze mij als bakkersvrouw ook kunnen waarderen was toch een beetje gissen, want om nou te vragen of je leuk genoeg bent om het brood van de klant te mogen snijden ging zelfs mij wat ver. Tot daar de fan kwam die mijn vraag zonder hem te stellen beantwoordde:

‘Hey Denies, jij boft maar getrouwd te zijn met De leukste bakker van Noord-Holland! Maar even onder ons, mocht er ooit een verkiezing voor de leukste bakkersvrouw komen, mijn stem heb je hoor!’

Reageer op dit artikel