blog

Haat-liefdeverhouding

Blogs

Haat-liefdeverhouding

Ik ga op vakantie en neem mee: een telefoon, een iPod, een tablet en tig oplaadkabels…. Iedereen herkent denk ik wel dat je nogal wat techniek meesleept als je op vakantie gaat. Zo ook deze keer. Ons gezin bestaat verder uit twee pubers, dus tel hun uitrusting ook maar bij de lijst.

Eenmaal op de vakantiebestemming aangekomen blijkt er geen wifi te zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Er blijven nog genoeg mogelijkheden over om bereikbaar te zijn en om onze vakantieperikelen te delen. We missen de glasvezelkabel en 4G-verbinding totaal niet, maar gaan gezellig kaarten in plaats van social media te volgen.

Erger wordt het als ook ons bedrijf geen internet blijkt te hebben. Op een ochtend horen we van ons personeel dat de kassa geen gegevens kan sturen naar de computer op kantoor. Er is al van alles geprobeerd en nu moet er toch echt versterking komen van het automatiseringsbedrijf. Nog niks aan de hand, totdat dit bedrijf ons weer belt met de mededeling dat het niet aan onze apparatuur ligt, maar aan KPN. In de straat is een verdeelkastje kapot. Duurt tot de volgende dag. Dan stijgt mijn stress-level! Ik vind het knap vervelend dat dit nou net gebeurt als wij een week weg zijn. Al met al kost dit oponthoud ons een hoop telefoonminuten en ongemak.

Dan vraag ik me af hoe ondernemers dat vroeger deden? Toen gingen bakkers toch ook op vakantie?! Ik herinner me dat mijn vader om de paar dagen naar de zaak belde en dan stond te vloeken in een Franse telefooncel. De verbinding was niet altijd goed en er was altijd wel iets gebeurd wat normaal niet voorkwam. Dan is het nu wel veel beter geregeld, toch?

Eenmaal thuis ga ik voor de computer zitten om tweehonderd mailtjes te bekijken en wat blijkt, ligt er nog een oplaadkabel in Zwitserland. Gelukkig kan mijn man wel relativeren en zegt dan: het personeel mag bellen maar als de tent in brand staat kunnen we toch niet komen blussen. Nee, maar het is wel fijn dat je bereikbaar bent. Het is een tweestrijd, want ik ben niet ontspannen als ik niet bereikbaar ben, maar wat zou het heerlijk zijn als we de gsm zouden uitzetten.

Reageer op dit artikel