blog

Passie

Blogs

Passie

Ga er maar aan staan. Na 25 jaar hoofdredacteurschap van de alom bekende, of misschien moet ik zelfs zeggen de befaamde Harrie Leijten, mag ik nu als hoofdredacteur de scepter zwaaien over Bakkerswereld. Bakkers, ik heb er altijd al iets mee gehad.

De ouders van een schoolvriendinnetje hadden een bakkerij en ik kwam daar als kind erg graag. Om de geur van verse broodjes op te snuiven, om eindeloos te flirten met de verse gebakjes in de vitrine en om, als het even kon, mijn zakgeld te besteden aan een warm croissantje of volkorenbolletje, zo uit de oven.

Pas later kreeg ik heel veel respect voor de bakker, toen ik doorkreeg hoe hard het werken is, hoeveel passie en energie er in de ondernemers zit die een bakkerij runnen. Ambacht en ondernemerschap combineren, ik vind het een gave. Het is voor mij dan ook zonder meer een voorrecht om voor Bakkerswereld te mogen werken. Om de verhalen op te tekenen van mensen zoals u, en om u, samen met mijn redactieteam, te informeren en te inspireren. En om vooral veel met u in contact te komen, met u te praten en te sparren. Over waar het heen gaat met de branche. Waar de bedreigingen, maar vooral ook de kansen liggen. Want dat er veel gebeurt en dat er nog veel moet gebeuren in de wereld van de bakkers, dat is wel duidelijk. Ik verheug me er enorm op om nu deelgenoot te zijn van deze wereld

Inmiddels heb ik al het genoegen gehad met verschillende gedreven bakkers en bestuurders kennis te maken. Overal waar ik de afgelopen weken, vaak samen met Harrie Leijten, ben geweest proef ik hetzelfde enthousiasme. Voor het product, voor de branche. ‘De nieuwe Harrie’, dat zal ik niet worden. Maar u kunt er op rekenen dat ik met net zoveel passie en plezier als hij het hoofdredacteurschap zal invullen!

Reageer op dit artikel